Węgierskie Batoniki Z Musem Czekoladowym
Przepis Węgierski mus czekoladowy ciasto batony może zaspokoić swoje pragnienie Europy Wschodniej w około 5 godzin. Ten przepis służy 30 i kosztuje 43 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 163 kalorie, 2G białka, oraz 11g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz cukier, delikatną słodko-gorzką czekoladę, wanilię i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Sprawdza się jako bardzo niedrogi deser dla valentin day. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Dekadenckie Batoniki Z Musem Czekoladowym, Batoniki Z Musem Z Białej Czekolady, oraz Batoniki Z Musem Czekoladowym Heavenly dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° i masło 2 (15 - przez 10-przez 1-cala) patelnie do pieczenia. Dno i boki każdej patelni z dużą kartką papieru woskowego i papieru maślanego. Kurz garnki z mąką, wybijając nadmiar.
Roztopić czekoladę w podwójnym kotle lub małej metalowej misce ustawionej nad małym rondlem z ledwo gotującą się wodą, od czasu do czasu mieszając.
Zdjąć z ognia. Ubij razem masło i 1/2 szklanki cukru w dużej misce z mikserem elektrycznym, aż będzie lekkie i puszyste i ubijaj żółtka, po 1 na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Beat in chocolate. Przesiać mąkę, kakao i sól i ubijać na małej prędkości, aż dobrze się połączą.
Białka ubić śmietaną z kamienia nazębnego w innej misce z czystymi ubijakami, aż utrzymają miękkie szczyty, następnie dodać pozostały 1/4 szklanki cukru, ubijając, aż białka tylko utrzymać sztywne szczyty. Wymieszać jedną czwartą białek do ciasta, aby rozjaśnić i złożyć pozostałe białka delikatnie, ale dokładnie.
Podzielić ciasto między patelniami (około 2 1/4 szklanki na patelnię) i dokładnie rozprowadzić równomiernie. (
Piec w górnej i dolnej części piekarnika, przełączając pozycję patelni w połowie pieczenia, aż ciasto zostanie ustawione i twarde w dotyku, łącznie 14 do 18 minut. Schłodzić warstwy w patelniach na stojakach 10 minut przed odwróceniem stojaków nad patelniami i odwróceniem warstw na nie.
Ostrożnie usunąć papier woskowy i wyrzucić.
Rozprowadzić dżem równomiernie na 1 warstwie ciepłej i całkowicie ostudzić.
Przełożyć warstwę pokrytą dżemem na blachę do pieczenia lub tacę wyłożoną arkuszem pergaminu lub papieru woskowego.
Doprowadzić śmietanę tylko do wrzenia i powoli wlać czekoladę do miski. Wymieszać, aż będzie gładka i zalać gładką warstwą ciasta, rozprowadzając równomiernie.
Odstawić w chłodnym miejscu, aż do Ustawienia, około 1 godziny.
Doprowadzić śmietanę tylko do wrzenia i powoli wlać czekoladę w dużej metalowej misce. Wymieszać, aż będzie gładka i ustawić miskę w kąpieli lodowej. Mieszać od czasu do czasu, aż ostygnie.
Wyjąć z kąpieli lodowej i ubić mikserem elektrycznym, aż mus po prostu utrzyma miękkie szczyty. (Jeśli mus stanie się ziarnisty, rozpuść go na garnku z ledwo gotującą się wodą i powtórz schładzanie i ubijanie.) Szybko rozprowadzić równomiernie na warstwie dżemu (mus usztywni się w stanie) i schłodzić podczas wykonywania nadzienia z bitą śmietaną.
Posyp żelatynę wodą w małej metalowej misce i pozwól zmiękczyć 1 minutę. Umieść miskę na małym rondlu z wrzącą wodą i podgrzewaj, mieszając od czasu do czasu, aż żelatyna się rozpuści.
Zdejmij patelnię z ognia, ale trzymaj miskę na patelni.
Ubij śmietanę, cukier cukierniczy i wanilię za pomocą elektrycznego miksera, aż zachowa miękki kształt i ubijaj w ciepłej mieszance żelatyny. Kontynuuj ubijanie, aż krem utrzyma sztywne szczyty, a następnie równomiernie rozprowadź na wierzchu warstwy pokrytej musem.
Wytnij szkliwioną warstwę wzdłuż na trzecie i poprzecznie na dziesiąte i zmontuj pręty na nadzieniu kremowym. Ciasto schłodzić, odsłonięte, aż glazura będzie jędrna, około 1 godziny, następnie przykryć folią i schłodzić, aż będzie gotowe do podania. Tuż przed podaniem pokrój ciasto dużym nożem, wycierając je gorącą wilgotną szmatką między cięciami.
Ciasto można przechowywać, przykryć i schłodzić do 3 dni.