Wędzony łosoś z czarnym sezamem
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 88 kalorii. Ten bezglutenowy, pierwotny, pescatariański i דל פחמימות,zny przepis służy 12 i kosztuje 1,34 zł za porcję. Mieszanka skórki cytrynowej, sezamu, szczypiorku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Wszystko bajgiel Deviled jajka (wędzony łosoś, sezam i kminek, i suszona cebula), Ogórek Z Wędzonym Łososiem I Limonką Aioli, oraz Ogórek Z Cytrynowym Crème Fraiche I Wędzonym Łososiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz łososia, szalotkę, szczypiorek, skórkę cytrynową i czarny pieprz w srebrnej misce.
Rozłóż nasiona sezamu na talerzu. Rękami formuj wędzone kulki łososia o średnicy około 3/4 cala.
Zawijamy w sezam i układamy na półmisku.
Podawać z odrobiną kwaśnej śmietany.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay]()
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.