Wędzone Grillowane Żeberka Dziecięce

Wędzone żeberka z grilla dla dzieci mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 3. Jedna porcja zawiera 4341 kalorii, 656g białka, oraz 147 g tłuszczu. Na 99,36 zł / porcja, ten przepis Pokrowce 80% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz wióry jabłkowe, mieloną musztardę, chili w proszku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Dzień Ojca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Wędzone żeberka dziecięce z sosem Barbecue Espresso, Pomidor Grill Dziecko Plecy Żeberka, oraz Żeberka Dla Dzieci Z Sosem Barbecue Cola dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć sól, cukier, i przyprawy w małej misce, za pomocą widelca do rozbicia żadnych kawałków; odstawić.Osuszyć żebra ręcznikami papierowymi i położyć na powierzchni roboczej.
Usuń cienką membranę przymocowaną do spodniej strony żeber, wykonując następujące czynności: Odwróć żebra, aby były boczne do góry. Zaczynając od końca 1 stojaka, przesuń końcówkę noża do parkowania między membraną a kością, a następnie podnieś i przeciąć membranę. Chwytając membranę ręcznikiem papierowym, pociągnij ją w kierunku drugiego końca stojaka i całkowicie usuń. Powtórz z pozostałymi 2 stojakami.Żeberka natrzeć olejem roślinnym, następnie równomiernie posypać mieszanką przypraw.
Wyjąć ruszt do gotowania i odstawić na bok. Napełnij rozrusznik kominowy trzy czwarte drogi węglem drzewnym, a następnie wlej nieoświetlony węgiel drzewny na jedną stronę rusztu z węglem drzewnym. Używając szczypiec, ułóż węgiel w niewielkim nachyleniu od strony miski grillowej.
Wyjmij 1 szklankę wiórów z wody, wytrząsając nadmiar wody i połóż je na środku nieoświetlonego węgla drzewnego. Napełnij komin ponownie w połowie węglem drzewnym.
Umieść komin na ruszcie węglowym obok nieoświetlonych węgli. Przekręć dwa lub trzy arkusze gazety, uformuj skręcony papier w pierścienie i umieść je pod i wewnątrz komina. Zapal gazetę przez otwory w dolnej części komina. Po około 5 minutach węgiel powinien być czerwony i płomienie powinny pojawić się na szczycie komina.Ostrożnie wlać zapalony węgiel na stos nieoświetlonego węgla na ruszcie. Użyj szczypiec do układania zapalonych węgli na stosie. Top zapalonego węgla drzewnego z kolejną filiżanką odsączone, wilgotne wióry drewniane (należy mieć 1 więcej filiżanki wiórów drewnianych lewo do regulacji dymu jak żeberka gotować). Odstaw pusty komin na bok.
Umieść 8-calową aluminiową patelnię kwadratową obok gorącego węgla drzewnego (jest to patelnia ociekowa). Ustaw ruszt do gotowania z powrotem na grillu. Napełnij 9-na-5-calową aluminiową patelnię Bochenek trzy czwarte drogi zimną wodą i umieść ją na ruszcie do gotowania nad gorącym węglem drzewnym (zimna woda jest potrzebna, aby utrzymać niską temperaturę grilla). Ustaw termometr piekarnika w jednym z otworów odpowietrzających pokrywę grilla lub na ruszcie kuchennym w pobliżu krawędzi grilla i naprzeciwko węgla drzewnego. Przykryj grill, upewniając się, że dolne i górne otwory wentylacyjne są otwarte i że dym wychodzi z otworów wentylacyjnych. (Jeśli dym nie wychodzi, sprawdź swój ogień, aby upewnić się, że jest zapalony. Jeśli tak nie jest, przewietrz go, używając szczypiec, aby przenieść ciepły węgiel z grilla z powrotem do rozrusznika komina.)
Niech grill ciepła, aż osiągnie co najmniej 121°, O 15 protokół.
Umieść żebra na ruszcie do gotowania od strony kości w dół ,nad patelnią ociekową (nie nad płonącym węglem drzewnym). Jeśli wszystkie trzy Stojaki na żebra nie pasują, przeciąć Jeden stojak na żebra na pół i zaklinować go z boku, upewniając się, że nie siedzi nad oświetlonym węglem drzewnym. Gotować, przykryte, upewniając się, że odpowietrznik pokrywy jest nad żeberkami (nie ogień), przez 30 minut. Odwróć żebra i obróć ich pozycje. Sprawdź temperaturę grilla: powinna wynosić od 250 ° F do 177°. jeśli jest zbyt gorąco, dodaj więcej wody do bochenka (odparowuje) i zamknij dolny odpowietrznik o połowę. Jeśli temperatura jest zbyt niska, upewnij się, że dolne i górne otwory wentylacyjne są otwarte, lub może być konieczne podawanie węgla drzewnego, oświetlając więcej w kominie. Przykryj i gotuj kolejne 30 minutes.At w tym momencie dym zacznie przygasać. Ostrożnie wyjmij patelnię parową i przenieś ruszt do gotowania (z żebrami na górze) na żaroodporną powierzchnię.
Dodaj pozostałą 1 szklankę odsączonych wiórów drzewnych do węgla drzewnego. Zwrócić ruszt do gotowania na grillu i ustawić patelnię parową z powrotem na palącym się węglu drzewnym. Flip żeberka i gotować przez 15 minut więcej. (Alternatywnie, wsuń wióry przez ruszt do gotowania, aby spadły na węgiel drzewny.) Posmarować żeberka sosem barbecue i gotować jeszcze 15 minut (w sumie 1 1/2 godziny). Sprawdzić doness przez podniesienie jednego końca stelaża żebra. Stojak powinien lekko zgiąć się w środku. (Mięso nie powinno spaść z kości. Powinien być różowy w środku z liniami dymu biegnącymi wokół ciętych obszarów.) Jeśli nie zginać, nadal gotować, pokryte, dopóki nie zrobi. (Nie szturchaj mięsa termometrem.)
Żeberka podawać na ciepło z dodatkowym sosem.