Wątróbka Cielęca z octem balsamicznym
Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.53 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 476 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, oliwę z oliwek, wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Wątróbka Cielęca z pomarańczą, Wątróbka cielęca i cebula, oraz Chrupiąca Cytrynowa Wątróbka Cielęca dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obetnij wątrobę jej zewnętrznej powłoki, naczyń krwionośnych i wszelkich skaz. Osuszyć, pokroić w paski julienne (2 x x) i odstawić.
Cebulę pokroić cienko, pracując z ziarnem. W niereaktywnej patelni, roztopić cukier, aż karmelizuje, dodać cebulę i liście laurowe, i dobrze wymieszać.
Dodać 3 łyżki oliwy z oliwek, sól i pieprz, i podsmażyć na umiarkowanie dużym ogniu, aż cebula są złoty kolor, ale nie kuleje. Wymieszaj mąkę, dobrze wymieszaj, dodaj ocet i wino, i gotuj na wolnym ogniu około 2 minut, aż sos zgęstnieje.
Tymczasem na patelni wystarczająco duże, aby utrzymać paski wątroby w jednej warstwie (użyj dwóch patelni, jeśli to konieczne), podgrzać olej roślinny, dodać wątrobę, i smażyć, mieszając od czasu do czasu, o 2 protokół.
Z rowkiem łyżką, odsączyć wątróbkę i przenieść ją do sosu, podrzucając delikatnie, aż dobrze pokryte, o 1 minutę. Sos powinien być dość klejący, a nie ciekły.
Podawać natychmiast z gotowaną lub smażoną polentą.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;