Wódka Wiśniowa
Wiśniowa wódka może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury napoju. Ten przepis sprawia, że 1 porcja z 1939 kalorie, 5G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na 26,02 zł / porcja, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi ci to Epikurious. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Mieszanka wiśni, cukru, czystej wódki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 44%, co jest dobre. Podobne przepisy to Koktajl Wiśniowo-Migdałowy Wódka, Przepis Na Koktajl Wiśniowy Plasterek Wódki, oraz Penne Alla Vodka (Wódka Krem Makaron).
Instrukcje
Pit i połówki wiśni. Podobnie jak we wszystkich przepisach na wódkę, ważne jest, aby miąższ owocu był w jakiś sposób odsłonięty.
Napełnij słoik wiśniami, ale nie Pakuj go.
Wlać wódkę na wierzch i szczelnie zamknąć. Pozostawić w ciemnym miejscu, najlepiej na co najmniej 2 tygodnie-lub do 6 miesięcy. Pod koniec tego czasu otwórz słoik i odcedz. Jeśli masz bardzo drobno siatkowy sitko, to wystarczy. Jeśli nie, użyj zwykłego Sitka wyłożonego gazą lub nawet filtrem do kawy. Ustaw sitko na dużej misce, najlepiej takiej, z której będziesz mógł łatwo nalać.
Wlać mieszaninę wódki przez sitko i pozwolić owocom usiąść, sącząc płyn, przez dobrą godzinę lub tak, mieszając trochę i naciskając, jeśli zajdzie taka potrzeba, aby płyn przeszedł.
Dodaj cukier, jeśli chcesz Likier po kolacji, lub Pomiń, jeśli chcesz coś ostrzejszego.
Wlać (lub chochlę)do dekoracyjnej butelki.
From from a Polish Country House Kitchen by Anne Applebaum & Danielle Crittenden, © 2012 Chronicle Books