Wypiek chleba: chleb jogurtowo-miodowy
Wypiek chleba: chleb jogurtowo-miodowy jest Wegetariańskie poranny posiłek. Na 56 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 216 kalorii, 7G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Jeśli masz mąkę chlebową, masło, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 188 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Czekolada cukinia marchew chleb + pieczenie z jogurtem Okrągły, Pieczenie Chleba: Speedy Honey Buns, oraz Pieczenie chleba: szybko i powoli Sezam biały chleb.
Instrukcje
Połącz jogurt i miód w pojemniku mikrofalowym lub małej patelni i podgrzej delikatnie, aby ogrzać go do temperatury pokojowej i stopić miód. Wymieszać, aby włączyć miód do jogurtu. Jeśli zrobi się zbyt ciepło, pozostaw do ostygnięcia do temperatury pokojowej. Połowę mąki chlebowej włóż do miski miksera stojącego i dodaj mieszaninę jogurtu i drożdże. Wymieszać, aby połączyć. Przykryj miskę folią i odstaw na 20 minut.
Dodaj resztę mąki i zagniataj za pomocą haka do ciasta i zagniataj, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne.
Dodaj sól i masło i kontynuuj ugniatanie, aż zostanie całkowicie włączone. Przykryć ciasto folią i odstawić do podwojenia wielkości, około 90 minut.
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni i posyp mąkę kukurydzianą na blasze do pieczenia. Gdy ciasto podwoi się, wyjmij je z miski i uformuj w swój preferowany kształt.
Umieść go na blasze do pieczenia szew stronie w dół. Przykryć folią i odstawić do podwojenia rozmiaru, około 45 minut.
Wyjąć folię, pokroić Bochenek w zależności od potrzeb i piec w temperaturze 325 stopni, aż Bochenek się zarumieni i temperatura wewnętrzna bochenka wynosi około 200 stopni-około 40 minut.
Wyjmij bochenek z piekarnika i pozostaw do całkowitego ostygnięcia na stojaku przed cięciem.