Wykopane oliwki
Kicked Up Olives to przepis bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i wegetariański, zawierający lakto ovo, składający się z 18 porcji. Jedna porcja tego dania zawiera około 0 g białka , 6 g tłuszczu i łącznie 66 kalorii . Za 44 centy za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako hor d'oeuvre. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 45 minut . Jeśli masz pod ręką czosnek, cebulę, rozmaryn i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis z Allrecipes ma 1 fanów. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten uzyskuje łyżkowy wynik 0% , co jest wynikiem możliwym do poprawy. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Kicked Up Broccoli Rabe & Ham Hero , Kicked Up Slow Cooker Chili oraz Pieczone oliwki i papryka .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 250 stopni F (120 stopni C).
W misce wymieszaj oliwki, czosnek, ocet balsamiczny i płatki czerwonej papryki.
Ostrożnie obierz mandarynki i pokrój skórki w paski. Wyciśnij sok z 1 mandarynki na mieszankę oliwek.
Dodaj paski skórki mandarynki do mieszanki oliwek i dobrze wymieszaj.
Zrób paczkę z dużego kawałka folii aluminiowej.
Wlać mieszaninę oliwek do opakowania. Na oliwkach ułóż plasterki cebuli i rozmaryn; skropić oliwą.
Posyp mieszaninę nasionami kopru włoskiego. Złożyć i zakleić paczkę; ułożyć na blasze do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż się rozgrzeje, około 90 minut.