Wtorek Bezglutenowy: Corn Dogs
Bezglutenowy wtorek: Corn Dogs jest bezglutenowe hor d ' oeuvre. Jedna porcja zawiera 1322 kalorii, 8G białka, oraz 127 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Serious Eats ma 888 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Udaj się do sklepu i odbierz hot dogi, gumę ksantanową, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Wtorek Bezglutenowy: Zupa Kukurydziana, Wtorek Bezglutenowy: Naleśniki Kukurydziano-Cebulowe, oraz Mini Jalapeno Corn Dogs I corn dog Bites {bezglutenowe} dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce, ubij razem bezglutenowe mąki kukurydzianej, 3,75 uncji białego ryżu mąki, proszek do pieczenia, sól, i guma ksantanowa.
Dodaj mleko, jajka, olej roślinny i miód.
Wymieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Pozostawić ciasto na dziesięć minut.
Umieść około 1/2 szklanki białej mąki ryżowej na średnim talerzu. Suche hot dogi, w tym końce, i wsunąć pałeczki do hot dogów. Chcesz wsunąć patyczki w połowie drogi do hot doga.
Hot dogi w rolce, pojedynczo, w białej mące ryżowej.
Umieść hot dogi na suchym talerzu. Odłogowanie
Podgrzej olej do 191°. Ułóż talerz lub patelnię z kilkoma papierowymi ręcznikami.
Miejsce w pobliżu frytkownicy. (Upewnij się, że płyta jest w bezpiecznej odległości od frytkownicy.)
Wybierz szklankę, która jest wystarczająco wysoka, aby zanurzyć cały hot dog.
Wlać ciasto do szklanki. Zanurz hot dogi pojedynczo w szkle. Podnieś hot doga z ciasta i lekko obracaj. Szybko przenieś powlekanego hot doga do gorącego oleju, delikatnie umieszczając hot doga w oleju. Smażyć jeden lub dwa corn Dogi na raz. Po około jednej minucie smażenia, delikatnie "przetoczyć" corn dog w oleju za pomocą pary metalowych szczypiec. (Często same się toczą.)
Usunąć corn dogs z oleju.
Osuszyć na papierowym ręczniku wyłożonym talerzem i podawać. Jeśli kij jest nadal gorący, przed podaniem owinąć ręcznikiem papierowym.
Polecane wino: Riesling, Gewurztraminer, Wino Różane
Hot dogi w menu? Spróbuj sparować z Rieslingiem, Gewurztraminerem i winem różowym. Gewürztraminer świetnie pasuje do twojego podstawowego nowojorskiego hot doga z musztardą i kiszoną kapustą. Dla psa w stylu Chicago z kwaśnymi ogórkami i ostrą papryką, możesz zdecydować się na chrupiące Riesling. Bez względu na dodatki, sucha róża prawie zawsze działa. Możesz spróbować Bully Hill Vineyards Dry Riesling. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 14 dolarów za butelkę.
![Bully Hill Vineyards Dry Riesling]()
Bully Hill Vineyards Dry Riesling