Wtorek bezglutenowy: ciasteczka Czarno-białe
Need a deser bezglutenowy i wegetariański? Bezglutenowe wtorek: Czarno-białe ciasteczka może być doskonały przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 14 porcji z 345 kalorii, 3G białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 44 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 79 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka gumy ksantanowej, cukier granulowany, mleko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Bezglutenowy Wtorek: Biała Czekolada Jagodowe Ciasteczka Owsiane, Wtorek Bezglutenowy: Wycinane Ciasteczka, oraz Bezglutenowy Wtorek: Cran-Apple White Chocolate Popcorn dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. Linia obramowana blachą do pieczenia z pergaminem.
Ubij razem białą mąkę ryżową, skrobię kukurydzianą, słodką mąkę ryżową, proszek do pieczenia, gumę ksantanową i sól. Odstawić.
W misce miksera stojącego, śmietanę razem masło i cukier przez minutę. (Użyj średniej prędkości z mikserem stojącym lub wysokiej prędkości z mikserem ręcznym.)
Mieszaj przez około 25 sekund między każdym dodatkiem jajka. Po dodaniu ostatniego jajka zatrzymaj mikser. Zeskrobać boki i dno miski. Włącz mikser z powrotem do średniej prędkości i mieszaj przez dodatkowe 30 sekund.
Połowę suchych składników dodajemy do mieszanki maślano-jajecznej. Mieszamy przez 30 sekund.
Dodać połowę mleka i mieszać przez 30 sekund. Powtórzyć z suchymi składnikami i mlekiem.
Dodanie ekstraktów wraz z ostatnim dodatkiem mleka.
Upuść ciasto, o 1/2 szklanki każdy, na przygotowaną blachę do pieczenia. Kosmiczne ciasteczka oddalone o około 3 cale.
Piec przez 20-25 minut lub do złotego brązu i puffy.
Usuń ciasteczka z blachy do pieczenia i umieścić na stojaku z drutu do ostygnięcia.
Podczas gdy ciasteczka ostygną, przygotuj krem maślany. Śmietana razem cukier i masło.
Dodaj mleko, śmietanę, aż będzie puszysta. Lukier podzielić na dwie miski.
Dodaj kakao w proszku do połowy maślanego kremu. Mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. W razie potrzeby dostosuj konsystencję polewy czekoladowej z dodatkowym mlekiem.
Rozprowadzić schłodzony krem z masła waniliowego na połowę każdego ciastka, a czekoladę na drugą połowę. W zależności od tego, jak Hojny jesteś z lukrem ciasteczka, możesz mieć trochę lukru pozostały.