Wspaniałe ciasto marchewkowe

Wspaniałe ciasto marchewkowe
Wspaniałe ciasto marchewkowe wymaga około 1 godziny i 10 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 600 kalorii, 6 g białka i 28 g tłuszczu. Za 1,37 dolara za porcję otrzymasz deser na 16 osób. Mieszanka mielonego cynamonu, serka śmietankowego, mąki i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie smakuje na Wielkanoc. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 24%. Wynik ten jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: 5 minut do wspaniałego ciasta, wspaniałe mimozy dla dwojga i najlepsze ciasto marchewkowe (z dżemem z ciasta marchewkowego).

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
W dużej misce ubij cukier, maślankę, olej, jajka i ekstrakt, aż dobrze się wymieszają. W drugiej misce wymieszaj mąkę, sodę oczyszczoną, cynamon, sól i ziele angielskie; stopniowo ubijaj mieszankę z cukrem, aż się połączy. Wymieszaj marchewkę, ananasa, orzechy włoskie i porzeczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch FioletowyGroch Fioletowy
2 Surowe Ciasta Francuskie (9 Cali)2 Surowe Ciasta Francuskie (9 Cali)
średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
Mąka Uniwersalna, Plus Mąka StołowaMąka Uniwersalna, Plus Mąka Stołowa
PorzeczkiPorzeczki
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
Ciepła, Mocna Parzona KawaCiepła, Mocna Parzona Kawa
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Przenieś do dwóch natłuszczonych i posypanych mąką 9-calowych. okrągłe formy do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
4
Piec 30-35 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
5
W międzyczasie w małym rondlu połącz cukier, maślankę, masło, syrop kukurydziany i sodę oczyszczoną. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać 4 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch FioletowyGroch Fioletowy
2 Surowe Ciasta Francuskie (9 Cali)2 Surowe Ciasta Francuskie (9 Cali)
Posypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy CukierPosypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy Cukier
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
6
Zdjąć z ognia; wymieszać z wanilią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
7
Polej glazurą gorące ciasta; ostudzić 10 minut przed wyjęciem z foremek na kratkę, aby całkowicie ostygły.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
8
Aby przygotować lukier, w dużej misce utrzyj serek śmietankowy i masło na puszystą masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Teraz I Później CukierkiTeraz I Później Cukierki
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
Dodać cukier cukierniczy i ekstrakt; ubijaj, aż będzie gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Peachie-O5 Cukierków Peachie-O
Ciepła, Mocna Parzona KawaCiepła, Mocna Parzona Kawa
10
Połóż jedną warstwę ciasta na talerzu do serwowania; posmarować 1 szklanką lukru. Przykryj pozostałą warstwą ciasta. Posmaruj wierzch i boki ciasta. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około

Składniki

0Batoniki toffi Heathgroch fioletowygroch fioletowy2Batoniki toffi Heathgroch fioletowygroch fioletowy57opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgemasło w kostcemasło w kostce151opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgemasło zmiękczonemasło zmiękczone601 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe2 surowe ciasta francuskie (9 cali)2 surowe ciasta francuskie (9 cali)1801 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe2 surowe ciasta francuskie (9 cali)2 surowe ciasta francuskie (9 cali)227opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgepuszka rozgniecionego ananasa, osuszonapuszka rozgniecionego ananasa, osuszona1681 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 średnia cebula hiszpańska, pokrojona w drobną kostkę1 średnia cebula hiszpańska, pokrojona w drobną kostkę256opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgerozdrobnione marchewkirozdrobnione marchewki480opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgecukier dla cukiernikówcukier dla cukierników1Batoniki toffi Heathposypki w różnych kolorach lub kolorowy cukierposypki w różnych kolorach lub kolorowy cukier454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgepaczki) serek śmietankowy, zmiękczonypaczki) serek śmietankowy, zmiękczony108opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgesuszone porzeczkisuszone porzeczki108opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgesuszone porzeczkisuszone porzeczki3largesCiasto kruche (Keebler)Ciasto kruche (Keebler)250opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgemąka uniwersalnamąka uniwersalna1Batoniki toffi Heathziele angielskie mieloneziele angielskie mielone2Batoniki toffi Heathcynamon mielonycynamon mielony3Batoniki toffi Heathekstrakt z rumuekstrakt z rumu4Batoniki toffi Heathekstrakt z rumuekstrakt z rumu1Batoniki toffi Heath5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych100opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgepasek skórki cytrynowejpasek skórki cytrynowej400opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgepasek skórki cytrynowejpasek skórki cytrynowej1Batoniki toffi Heathnestle® toll house® półsłodkie czekoladowe kąskinestle® toll house® półsłodkie czekoladowe kąski88opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeposiekane orzechy włoskieposiekane orzechy włoskie

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to świetny wybór na ciasto marchewkowe. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Louis Roederer Cristal Brut. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 299 dolarów.
Cristal Brut Louisa Roederera
Cristal Brut Louisa Roederera
Cristal, klejnot i tête de cuvée szampana Louisa Roederera, został stworzony w 1876 roku dla cara Rosji Aleksandra II. Pozostaje wierny swemu pochodzeniu, inspirowany elegancją i czystością. Cristal jest produkowany zgodnie z rygorystycznymi standardami winiarskimi, które wymagają rygorystycznej selekcji crus, roczników, winogron i wina. Cristal jest produkowany wyłącznie z najlepszych roczników crus, które mają gwarancję, że pochodzą z winnicy Louis Roederer. Wszystkie wyjątkowe cechy rocznika 2002 zostały dosłownie uchwycone w tym Cristal 2002, który jest hojny i bujny, ukazując idealną równowagę pomiędzy koncentracją i finezją, świeżością i winem, intensywnością i wyrafinowaniem. W trzech słowach: dumny, bogaty i luksusowy. Cristal 2002 jest jaskrawo żółty z jasnobursztynowymi refleksami i ma piękny mus z delikatnym kordonem trwałych i regularnych bąbelków. Nos jest intensywny i delikatny, odsłaniając czystą i dobrze wymieszaną mieszankę smaków miodu, kakao, lekko prażonych orzechów laskowych i kandyzowanych owoców cytrusowych. W ataku pikantna eksplozja dojrzałych owoców, wino ujawnia czerwone owoce, białą czekoladę, karmel i duńskie ciasto, typowe dla Cristala. Jego jedwabista, skoncentrowana konsystencja opiera się na intensywnej, mocnej i winnej strukturze, ale zachowuje wyrafinowanie. Podniebienie rozwija się, aby osiągnąć pyszne wrażenie dobrze wymieszanej harmonii smaków. Świeży finisz z nutą goryczy sprawia, że jest niemal chrupiące.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia2
Magazyn