Wspaniałe ciasto marchewkowe
Wspaniałe ciasto marchewkowe wymaga około 1 godziny i 10 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 600 kalorii, 6 g białka i 28 g tłuszczu. Za 1,37 dolara za porcję otrzymasz deser na 16 osób. Mieszanka mielonego cynamonu, serka śmietankowego, mąki i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie smakuje na Wielkanoc. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 24%. Wynik ten jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: 5 minut do wspaniałego ciasta, wspaniałe mimozy dla dwojga i najlepsze ciasto marchewkowe (z dżemem z ciasta marchewkowego).
Instrukcje
W dużej misce ubij cukier, maślankę, olej, jajka i ekstrakt, aż dobrze się wymieszają. W drugiej misce wymieszaj mąkę, sodę oczyszczoną, cynamon, sól i ziele angielskie; stopniowo ubijaj mieszankę z cukrem, aż się połączy. Wymieszaj marchewkę, ananasa, orzechy włoskie i porzeczki.
Przenieś do dwóch natłuszczonych i posypanych mąką 9-calowych. okrągłe formy do pieczenia.
Piec 30-35 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta.
W międzyczasie w małym rondlu połącz cukier, maślankę, masło, syrop kukurydziany i sodę oczyszczoną. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać 4 minuty.
Zdjąć z ognia; wymieszać z wanilią.
Polej glazurą gorące ciasta; ostudzić 10 minut przed wyjęciem z foremek na kratkę, aby całkowicie ostygły.
Aby przygotować lukier, w dużej misce utrzyj serek śmietankowy i masło na puszystą masę.
Dodać cukier cukierniczy i ekstrakt; ubijaj, aż będzie gładkie.
Połóż jedną warstwę ciasta na talerzu do serwowania; posmarować 1 szklanką lukru. Przykryj pozostałą warstwą ciasta. Posmaruj wierzch i boki ciasta. Przechowywać w lodówce.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to świetny wybór na ciasto marchewkowe. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Louis Roederer Cristal Brut. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 299 dolarów.
![Cristal Brut Louisa Roederera]()
Cristal Brut Louisa Roederera
Cristal, klejnot i tête de cuvée szampana Louisa Roederera, został stworzony w 1876 roku dla cara Rosji Aleksandra II. Pozostaje wierny swemu pochodzeniu, inspirowany elegancją i czystością. Cristal jest produkowany zgodnie z rygorystycznymi standardami winiarskimi, które wymagają rygorystycznej selekcji crus, roczników, winogron i wina. Cristal jest produkowany wyłącznie z najlepszych roczników crus, które mają gwarancję, że pochodzą z winnicy Louis Roederer. Wszystkie wyjątkowe cechy rocznika 2002 zostały dosłownie uchwycone w tym Cristal 2002, który jest hojny i bujny, ukazując idealną równowagę pomiędzy koncentracją i finezją, świeżością i winem, intensywnością i wyrafinowaniem. W trzech słowach: dumny, bogaty i luksusowy. Cristal 2002 jest jaskrawo żółty z jasnobursztynowymi refleksami i ma piękny mus z delikatnym kordonem trwałych i regularnych bąbelków. Nos jest intensywny i delikatny, odsłaniając czystą i dobrze wymieszaną mieszankę smaków miodu, kakao, lekko prażonych orzechów laskowych i kandyzowanych owoców cytrusowych. W ataku pikantna eksplozja dojrzałych owoców, wino ujawnia czerwone owoce, białą czekoladę, karmel i duńskie ciasto, typowe dla Cristala. Jego jedwabista, skoncentrowana konsystencja opiera się na intensywnej, mocnej i winnej strukturze, ale zachowuje wyrafinowanie. Podniebienie rozwija się, aby osiągnąć pyszne wrażenie dobrze wymieszanej harmonii smaków. Świeży finisz z nutą goryczy sprawia, że jest niemal chrupiące.