Wrap Z Tuńczyka Śródziemnomorskiego
Wrap z tuńczyka śródziemnomorskiego może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 258 kalorii, 28g białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na $1.9 za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać pieczony-czosnek hummus, herbes de provence, okłady, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Wrap Z Tuńczyka Śródziemnomorskiego, Wrap Z Tuńczyka Śródziemnomorskiego, oraz Mediterranean Wrap dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obie strony tuńczyka posmarować oliwą z oliwek; posypać przyprawami. Smażyć lub grillować na średnim ogniu 5 do 7 minut lub do pożądanego stopnia doneness. (Ryby mogą być również pieczone lub pieczone.)
Odstawić 5 minut i pokroić.
Rozłóż jedną czwartą Hummusu równomiernie na każdej tortilli.
Umieść szpinak na hummusie. Na szpinaku równomiernie ułożyć pieczoną paprykę i tuńczyka.
Zawiń rolkę i podawaj natychmiast. Jeśli podasz później, zawiń w folię i schłodź.
Uwaga: najpierw spójrz na kolor przy zakupie tuńczyka. Steki wahają się od różowego do głębokiej czerwieni, w zależności od gatunku. Nigdy nie kupuj brązowego lub brązowego tuńczyka. Ciemniejszy pas biegnący wzdłuż dużych kawałków schabu jest całkowicie normalny, ale może mieć silny smak. W tej kanapce można zastąpić wiele rodzajów owoców morza, a nawet kurczaka, tuńczykiem. Dla zdrowego zastrzyku, spróbuj grillowanego łososia.
Nuta wina: nowo wydany Beaulieu Vineyard Coastal Estates Pinot Grigio oferuje delikatne aromaty kwiatowe z nutami brzoskwini i melona. To lżejsze białe wino dobrze pasuje do smaków Ahi, hummusu i papryki. Albo spróbuj Sauvignon Blanc Beaulieu, naturalne połączenie z chudym, czystym smakiem tuńczyka. Uzupełnia również kremowy jogurt i aromatyczną miętę w przystawkach.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to GEN5 Merlot. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![GEN5 Merlot]()
GEN5 Merlot
# 40 entuzjasta wina Top 100 Best Buy of 2019