Wołowina z groszkiem śnieżnym
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Wołowina z groszkiem śnieżnym może być świetnym przepisem, aby spróbować. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 216 kalorii. Na 2,65 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać gotowanie sherry, ryż, szalotki, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać skrobię kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Pudding Czekoladowy Ze Skrobi Kukurydzianej jako deser. Wiele osób przygotowało ten przepis, a 172 stwierdziłoby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 16 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Wołowina z groszkiem śnieżnym, Wołowina Z Groszkiem Śnieżnym, oraz Wołowina Z Groszkiem Śnieżnym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W misce wymieszać sos sojowy, sherry, skrobia kukurydziana, brązowy cukier i imbir.
Dodać wołowinę do osobnej miski i zalać jedną trzecią płynu na wierzch. Zachowaj resztę płynu. Wrzucić wołowinę i odstawić na bok.
Rozgrzać olej na ciężkiej patelni (żelazo jest najlepsze) na dużym ogniu.
Dodać groszek śnieżny i mieszać przez 45 sekund, uzyskując jak najwięcej koloru na nich, jak to możliwe.
Pozwól patelni, aby uzyskać bardzo gorąco ponownie. Szczypcami, dodać połowę mieszanki mięsa, pozostawiając większość marynaty jeszcze w misce.
Rozłóż mięso, gdy dodasz je do patelni, ale nie mieszaj przez dobrą minutę. (Chcesz, aby mięso stało się jak najszybciej brązowe.)
Posypać połowę szalotki na mięso. Odwróć mięso na drugą stronę i gotuj przez kolejne 30 sekund.
Powtórz z drugą połową mięsa, pozwalając patelni, aby uzyskać bardzo gorąco ponownie pierwszy. Po odwróceniu dodaj pierwszy talerzprzydatne mięso, zarezerwowany płyn, pokruszony czerwony pieprz i groszek śnieżny. Mieszaj na dużym ogniu przez 30 sekund, a następnie wyłącz ciepło. Sprawdź przyprawy i dodaj sól tylko wtedy, gdy jej potrzebuje. Mieszanka będzie gęstnieć w miarę jak siedzi.
Podawać natychmiast nad ryżem.