Wołowina Stroganoff z pieprzem Spaetzle

Wołowina Stroganoff z pieprzem Spaetzle
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu wschodnioeuropejskich przepisów, więc spróbuj wołowiny Stroganoff z pieprzowym Spaetzle. Ten przepis służy 8. Na 5,51 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 918 kalorii, 36g białka, oraz 49g tłuszczu na porcję. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Jeśli masz koszerną sól, jajka, grzyby cremini i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej z pestek winogron, można podążać za tym daniem głównym z Truskawkowa Kruszonka jako deser. Z łyżeczką wynik 65%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Wołowina Stroganoff z pieprzem Spaetzle, Wołowina Stroganoff-oryginalnie stworzona dla rosyjskiej rodziny Stroganoff przez francuskiego szefa kuchni, ulubieńca rodziny w moim domu, oraz Rolada Wołowa Z Koperkiem Spaetzle.

Instrukcje

1
Na średniej, głębokiej patelni podsmażyć na umiarkowanym ogniu, roztopić masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj pierścienie szalotki i smażyć, aż półprzezroczyste, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
3
Dodać cukier i ocet i kontynuować gotowanie, aż bursztyn w kolorze i zagęścić do konsystencji melasy, o 20 protokół. Czy z wyprzedzeniem: szalotki mogą być wykonane z wyprzedzeniem i schłodzone, w hermetycznym pojemniku, do 3 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
MelasaMelasa
SzalotkaSzalotka
OcetOcet
CukierCukier
1
Przynieś duży garnek osolonej wody do wrzenia i trzymaj na wolnym ogniu. Napełnij dużą miskę bardzo zimną lodowatą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
GarnekGarnek
2
W drugiej dużej misce, ubić razem mąkę, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
W blenderze połącz jajka, śmietanę i 1 szklankę wody. Przecier, aż będzie gładki, następnie dodaj do mieszanki mąki i wymieszaj, aby połączyć (konsystencja powinna być trochę grubsza niż ciasto naleśnikowe, więc dostosuj do większej ilości mąki lub więcej wody w razie potrzeby).
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Pracując nad ledwo gotującą się wodą, przepuść połowę ciasta przez spaetzlemaker, młyn spożywczy lub durszlak.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
5
Pozwól Spaetzle wypłynąć na powierzchnię-zajmie to około 1 minuty-odczekaj 30 sekund, a następnie użyj odpieniacza siatkowego lub łyżki szczelinowej i przenieś spaetzle do miski z lodowatą wodą. Po ostygnięciu przełożyć spaetzle na durszlak, aby osuszyć. Powtórz z pozostałym ciasto. DO AHEAD: Spaetzle mogą być wykonane z wyprzedzeniem i schłodzone, w hermetycznym pojemniku, do 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
DurszlakDurszlak
SkimmerSkimmer
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
W małej misce wymieszać Creme fraîche i pieprz. Crème fraîche powinien mieć intensywną nutę pieprzu, więc w razie potrzeby dodaj więcej pieprzu do smaku. DO AHEAD: crème fraîche można przygotować z wyprzedzeniem i schłodzić, w hermetycznym pojemniku, do 1 dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
PieprzPieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
W dużej patelni sauté na umiarkowanie wysokim ogniu, podgrzać 1 1/2 łyżki oliwy z oliwek, aż gorące, ale nie palenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać 1/2 grzyby i smażyć na złoty kolor, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
3
Dodać 1/2 czosnek, szalotki, i tymianek i kontynuować smażenie aż szalotki są miękkie, 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
CzosnekCzosnek
TymianekTymianek
4
Dodaj 3 łyżki octu i kontynuuj gotowanie, aż ocet zostanie prawie całkowicie odparowany, około 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
5
Przełożyć do dużej miski i powtórzyć z pozostałą oliwą z oliwek, grzybami, czosnkiem, szalotką, tymiankiem i octem. Gdy wszystkie grzyby są smażone, rezerwy o 1/2 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
SzalotkaSzalotka
OcetOcet
CzosnekCzosnek
TymianekTymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Pozostałe grzyby przełożyć do blendera, dodać bulion wołowy i przecier na gładką masę. Przy włączonym blenderze powoli dodawać olej z pestek winogron i olej truflowy, jeśli jest używany, i kontynuować przetwarzanie, aż sos będzie gładki, napowietrzony i zemulgowany, około 3 minut. Doprawić solą i pieprzem oraz odrobiną octu w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Olej Z Pestek WinogronOlej Z Pestek Winogron
Olej TruflowyOlej Truflowy
Bulion WołowyBulion Wołowy
GrzybyGrzyby
OcetOcet
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1
Steki przyprawiamy solą i pieprzem. W dużej ciężkiej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, rozgrzać oliwę z oliwek, aż będzie gorąca, ale nie palenie. Gotować steki do pożądanej doneness, o 4 minut na stronie średnio rzadkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Przenieść do deski do krojenia, jak zrobić i namiot z folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
3
Pozostaw na około 5 minut przed podaniem.
1
W małym rondlu na małym ogniu rozgrzać przecier grzybowy. Po ogrzaniu przełożyć do sosu lub innego naczynia do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SOS ŁódźSOS Łódź
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Na dużej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu roztopić masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać 1/2 spaetzle i sauté bez mieszania aż złoty kolor na dole, 2 do 3 protokół.
4
Dodaj pozostałe spaetzle, zarezerwowane 1/2 szklanka grzybów, i szalotka Marmolada i podsmażyć aż do ogrzania przez, 3 do 4 protokół. Doprawić solą i pieprzem i przełożyć do naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
MarmoladaMarmolada
GrzybyGrzyby
SzalotkaSzalotka
5
Cienko pokroić steki i ułożyć mięso na małym talerzu. Na mięso wlać crème fraîche i posypać koperkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
StekStek
KoperKoper
MięsoMięso
6
Podawać natychmiast.

Składniki

1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweostra papryka, jeśli to możliwe wędzonaostra papryka, jeśli to możliwe wędzona4Steki z polędwicy wołowej (w sumie około 2 funty)Steki z polędwicy wołowej (w sumie około 2 funty)12 łyżeczki czosnku w proszkuświeżo zmielony czarny pieprz, plus więcej do smakuświeżo zmielony czarny pieprz, plus więcej do smaku1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecrème fraîchecrème fraîche3401 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.filiżanki (o grzybach black trumpet, portobello lub cremini, dokładnie oczyszczone i grubo posiekanefiliżanki (o grzybach black trumpet, portobello lub cremini, dokładnie oczyszczone i grubo posiekane2largesCiasto kruche (Keebler)Ciasto kruche (Keebler)9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalnamąka uniwersalna1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeży koperek, mielonyświeży koperek, mielony4gałązkiświeży tymianek, liście usunięte i posiekaneświeży tymianek, liście usunięte i posiekane5goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweolej z pestek winogronolej z pestek winogron12 łyżeczki czosnku w proszkuRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1szalotka, drobno posiekanaszalotka, drobno posiekana10szalotki, pokrojone poprzecznie na pierścienie o grubości około 1/4 calaszalotki, pokrojone poprzecznie na pierścienie o grubości około 1/4 cala63 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaocet sherry, plus więcej do smakuocet sherry, plus więcej do smaku2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3 opakowania (po 8 uncji każde) serka śmietankowego o obniżonej zawartości tłuszczu, pokrojonego w kostkę3 opakowania (po 8 uncji każde) serka śmietankowego o obniżonej zawartości tłuszczu, pokrojonego w kostkę2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesok z cytryny, opcjonalniesok z cytryny, opcjonalnie23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaolej truflowy (opcjonalnie)olej truflowy (opcjonalnie)23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamasło niesolonemasło niesolone
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia25
Magazyn