Wołowina Bourguignonne z makaronem jajecznym
Need a dairy free main course? Wołowina Bourguignonne z makaronem jajecznym może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 9 i kosztuje $3.02 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 42g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 521 kalorii. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka makaronu jajecznego, sól, tymianek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Gulasz wołowy z Rzep (wołowina Bourguignonne), Wołowina Bourguignonne, oraz Wołowina Bourguignonne dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę, 1 łyżeczkę soli i 1/4 łyżeczki pieprzu połączyć w dużej plastikowej torbie.
Dodać wołowinę; uszczelnić i wstrząsnąć do herbu.
Połowę boczku ugotować w dużym holenderskim piekarniku na średnim ogniu, aż będzie chrupiący.
Wyjąć boczek z patelni łyżką szczelinową; odstawić.
Dodać połowę mieszanki wołowiny do kapieli na patelni; gotować 5 minut, brązowienie ze wszystkich stron.
Wyjąć wołowinę z patelni; przykryć i ogrzać. Powtórz procedurę z pozostałą mieszaniną boczku i wołowiny.
Wyjąć wołowinę z patelni; przykryć i ogrzać.
Dodaj posiekaną cebulę, pokrojoną marchewkę i mielony czosnek na patelnię; smażyć 5 protokół. Wymieszać w czerwonym winie i bulionie, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki.
Dodać boczek, wołowinę, pozostałą 1 łyżeczkę soli, pozostałą 1/2 łyżeczki pieprzu, pieczarki, pastę pomidorową, posiekany tymianek, liście laurowe i cebulę perłową; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 45 minut. Odkryć i gotować 1 godzinę lub aż wołowina będzie miękka. Odrzuć liście laurowe.
Podawać mieszankę wołową na makaronie; posypać natką pietruszki.