Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj wołowiny Bourguignonne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 70g białka, 52g tłuszczu, oraz w sumie 902 kalorie. Na 6,66 zł / porcja, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką pieczarki, bulion wołowy, marchewkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Gulasz wołowy z Rzep (wołowina Bourguignonne), Wołowina Bourguignonne, oraz Wołowina Bourguignonne z makaronem jajecznym.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Podgrzać 6-do-8-quart holenderski piekarnik na średnim ogniu; dodać boczek i gotować, aż lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście Pietruszki
3
Wyjąć łyżką szczelinową na duży talerz, pozostawiając kapiele w garnku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
4
Wołowinę osuszyć papierowymi ręcznikami; doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
5
Dodaj wołowinę do garnka w jednej warstwie( zrób to partiami); zapiekać przez 3 do 5 minut, zmieniając kolor na brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
6
Przełożyć łyżką szczelinową na talerz z boczkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
7
Dodaj marchew i cebulę do garnka i gotować, aż zmiękną i lekko rumiane, 7 do 8 protokół. Doprawić solą i pieprzem. W międzyczasie zrób "bouquet garni": zwiąż tymianek, liść laurowy, czosnek, pietruszkę i seler razem ze sznurkiem (nestle czosnek w łodydze selera).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Bouquet Garni
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek Rzeźniczy
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
8
Powrót boczek i wołowina do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
9
Dodać mąkę i mieszać przez kilka minut, aż mięso będzie pokryte. Wymieszać z koncentratem pomidorowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
10
Dodaj brandy i gotować, aż zmniejszy się o połowę, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szczypty Zmielonych Goździków
11
Dodać czerwone wino; gotować, aż zmniejszy się o połowę ponownie, o 10 więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sproszkowane Nasiona Lubczyku
12
Dodaj bulion i Garni bukiet; doprowadzić do niskiego wrzenia. Delikatnie wymieszać, następnie przykryć i przenieść do piekarnika; gotować, aż mięso będzie miękkie i gotowane przez, mieszając od czasu do czasu, około 1 godziny 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet Garni
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
13
Tymczasem, roztopić masło na średniej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
14
Dodać cebulę pearl i gotować, aż lekko zmięknie, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Perłowa
15
Dodać cukier i 1/4 szklanki wody; gotować, aż woda odparuje i cebula są rumiane, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Pasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny
16
Dodać grzyby; gotować, aż lekko zmiękną i złoty, 3 do 4 protokół. Doprawić solą i pieprzem; odstawić patelnię na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
17
Mięso wyjąć z garnka łyżką szczelinową.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
18
Pozostaw sos na kilka minut, a następnie usuń tłuszcz i wyrzuć. Wróć mięso do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
19
Dodać cebulę perłową i pieczarki; podgrzać. Doprawić solą i pieprzem i udekorować natką pietruszki. (Dla lepszego smaku, zrobić danie dzień przed.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część