Wołowe Tacos de Lengua (wołowe Tacos z językiem)
Wołowe Tacos de Lengua (wołowe Tacos z językiem) to bezglutenowe, bezmleczne i דל פחמימות,zne przepis z 3 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 82g białka, 101 g tłuszczu, oraz w sumie 1361 kalorii. Na $4.49 za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Simply Recipes ma fanów 1000. Jeśli masz liście laurowe, cebulę, goździki z 1 główki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Dobrze sprawdza się jako meksykańskie danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest improwizowalne. Pyszne Tacos Z Językiem Wołowym, Czerwone Wino Duszone Tacos Z Językiem Wołowym, oraz Tacos wołowe z sosem awokado (Tacos de Carne con Salsa de Aguacate) są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Gotuj na wolnym ogniu język: wypełnij duży (12-quart jeśli masz jeden) garnek zapasów dwie trzecie pełne wodą.
Dodaj język, cebulę, zmiażdżone ząbki czosnku, liście laurowe, ziarna pieprzu i sól.
Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć do gotowania na wolnym ogniu, przykryć i gotować przez 3 godziny, aż język będzie miękki w dotyku i delikatny.
Usuń pokrycie przypominające skórę:
Wyjmij język z wody i pozostaw do ostygnięcia na kilka minut.
Zwróć uwagę na jasne, przypominające skórę pokrycie większości języka. Używając palców i / lub ostrego małego noża, zdejmij tę osłonę i wyrzuć.
Zwróć uwagę na szorstki kawałek mięsa, w którym język przyczepiłby się do dna ust. Arturo usuwa ten plaster (podobnie jak jego matka, gdy przygotowuje język), ponieważ jest trochę szorstki. Jest idealnie jadalny, więc trzymaj go przy sobie, jeśli chcesz.
Pokroić i podsmażyć język: pokroić język w plastry 1/4 cala. (Jeśli nie przygotowujesz całego języka do tacos, możesz zwrócić dowolny język, którego nie kroisz do wody do gotowania, aby się namoczyć.)
Rozgrzać trochę oleju na patelni na średniej wysokości i smażyć plastry z obu stron, aż będą lekko rumiane.
Wyjąć z patelni i pokroić najpierw w paski, a następnie ponownie w poprzek, aby skończyć z małymi kostkami.
Złóż tacos: zmiękcz tortille, gotując na kuchence, aż pojawią się w nich kieszenie powietrza, lub w kuchence mikrofalowej (około 10 sekund na tortillę).
Umieść dużą łyżkę mięsa na środku tortilli.
Dodaj łyżkę salsa verde i trochę posiekanego awokado, cebulę i posiekaną świeżą kolendrę.
Dekoruj plastrami rzodkiewki.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Tacos. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Cuvaison Pinot Noir z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.
![Cuvaison Pinot Noir]()
Cuvaison Pinot Noir
Cuvaison ' s Carneros Pinot Noir pochodzi z ich 400-akrowej posiadłości w południowej części Doliny Napa. Ta chłodna Winnica klimatyczna pozwala rok po roku na niemal idealne warunki do produkcji światowej klasy Chardonnay, Pinot Noir, Syrah, Sauvignon Blanc i Merlot. Kontrolowanie wszystkich aspektów uprawy w obrębie własnej winnicy daje Cuvaison przewagę w produkcji owoców najwyższej jakości, a tym samym minimalizuje manipulację w winnicy. Winiarz Steven Rogstad podsumowuje to najlepiej: "Mój styl i filozofia opierają się na wyrażaniu wyjątkowego charakteru naszych winogron Sadyba i robi jak najmniej do nich. Kiedy ktoś ma tak wspaniały owoc do pracy, to powinien być jego nacisk."