Wontony z serem kozim
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc wypróbuj wontony z serem kozim. Ten przepis daje 16 porcji po 209 kalorii , 4 g białka i 17 g tłuszczu każda. Za 60 centów za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a jedna powiedziałaby, że trafił w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. Udaj się do sklepu i kup opakowania wontonów, wodę, bazylię i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Od przygotowania do podania na talerzu ten przepis zajmuje około 30 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest możliwe do poprawienia. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy jak Wontony z krabem , Smażone wontony nadziewane zdrową gorzką czekoladą i Smażone wontony Xocai z zdrową czekoladą .
Instrukcje
W małej misce wymieszaj ser, zioła, czosnek, sól i pieprz. Ubij jajko i wodę.
Umieść 1 łyżkę mieszanki serowej w środku opakowania wonton. (Pozostałe opakowania przykryj wilgotnym ręcznikiem papierowym, aż będą gotowe do użycia.) Złóż dolny róg nad nadzieniem. Złóż boki do środka nad nadzieniem. Zwilż pozostały róg jajkiem; zwiń ciasno, aby zamknąć.
Na patelni elektrycznej lub w frytkownicy rozgrzej olej do 375°. Smaż wontony, kilka na raz, przez 30-60 sekund z każdej strony lub do uzyskania złotego koloru.
Odsączyć na ręcznikach papierowych.