Wiśniowe Tarty Bezowe
Wiśniowe tarty bezowe mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.04 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 154 kalorie, 3G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać czekoladę, skrobia kukurydziana, cukier, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Jagodowe Tarty Bezowe, Cytrynowe Tarty Bezowe, oraz Cytrynowe Tarty Bezowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować bezy, przykryj dużą blachę do pieczenia papierem do pieczenia. Narysuj 4 (3 1/2 cala) koła na papierze. Odwróć Papier i połóż się płasko na patelni.
Białka umieścić w średniej misce; ubić mikserem z dużą prędkością do uzyskania piany. Stopniowo dodawać 1/3 szklanki cukru, 1 łyżkę stołową na raz, ubijając, aż utworzą się sztywne szczyty. Mieszaninę białka jaj podzielić równomiernie pomiędzy 4 narysowane okręgi. Kształtuj bezy w gniazda z 1-calowymi bokami za pomocą tylnej łyżki.
Piec w 300 przez 1 godzinę lub aż bezy są lekko rumiane i suche.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić całkowicie (około 30 minut) na patelni. Ostrożnie usuń bezy z papieru.
Podczas gdy bezy ostygną, odcedzić wiśnie, rezerwując cały płyn.
W małym rondlu wymieszać sok z wiśni, 2 łyżki cukru, crme de cassis i kolejne 4 składniki, dobrze mieszając trzepaczką. Wymieszać z wiśniami. Gotować na średnim ogniu 7 minut lub aż mieszanina będzie gęsta i bąbelkowa, stale mieszając.
Zdejmij z ognia i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
Umieść bezy na talerzach deserowych. Łyżka mieszanki wiśniowej równomiernie do skorupek bezowych; posypać ogoloną białą czekoladą.