Wiśnie w śniegu
Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 1,37 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 242 kalorie, 3G białka, oraz 14g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka ekstraktu migdałowego, wiśni, wody i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Wiśnie w śniegu, Wiśnie w śniegu, oraz Smażyć cielęcinę z groszkiem śnieżnym i pędami groszku śnieżnego.
Instrukcje
Lekko olej 8-calowe kwadratowe szklane naczynie do pieczenia z olejem roślinnym, wycierając nadmiar ręcznikiem papierowym.
Posypać żelatynę wodą w dużej żaroodpornej misce, aby zmiękczyć 1 minutę.
Mleko i cukier zagotować w 1-litrowym rondlu, mieszając, aż cukier się rozpuści, następnie zdjąć z ognia i ubić do mieszaniny żelatyny.
Dodaj ekstrakt migdałowy i energicznie ubijaj, aż mleko będzie spienione, około 5 minut.
Wlać do naczynia do pieczenia i zamrozić 15 minut (aby ustawić pianę), a następnie schłodzić, Odkryte, w lodówce do firmy, co najmniej 45 minut.
Dusić wiśnie, cukier, i Port w oczyszczonym 1-quart ciężki rondel, odkryte, aż zredukowane do około 1/2 szklanki, o 10 protokół. Ustaw patelnię w misce z lodem i zimną wodą i schłodzić w lodówce do syropu, o 15 protokół.
Używając noża zanurzonego w gorącej wodzie, pokrój żelatynę na 1-calowe kwadraty.
Wyjąć kwadraty z naczynia łopatką i podzielić spienione boki na 6 schłodzonych talerzy. Łyżka wiśni w porcie na kwadraty.
* Żelatynę można schłodzić do 2 dni wcześniej (przykryć po 45 minutach).* Wiśnie w porcie można schłodzić (bez miski z lodowatą wodą), przykryć, do 1 tygodnia.
Każda porcja (przy użyciu 1% mleka) zawiera około 152 kalorii i mniej niż 1 gram tłuszczu.