Wiśnie w syropie winnym
Wiśnie w syropie winnym wymaga ok. 3 godziny od początku do końca. Jedna porcja zawiera 250 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.42 za porcję. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka cukru, kirsch, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Wiśnie W Syropie Winnym, Wiśnie w syropie winnym z grzankami, oraz Wiśnie W Syropie Z Czerwonego Wina dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zawiąż liść laurowy, goździki, ziarna pieprzu i skórkę razem w woreczku z gazą.
Połącz Zinfandel, kirsch, wodę, cukier i worek z gazą w 4-ćwiartkowym ciężkim rondlu i doprowadzaj do wrzenia.
Dodaj świeże lub mrożone wiśnie z sokami, laskę cynamonu i fasolę wanilii i gotuj na wolnym ogniu, odsłonięte, aż wiśnie będą miękkie, ale nadal zachowują swój kształt, 3 do 4 minut.
Wiśnie odcedzić na sitku ustawionym nad miską. Powrót gotowanie płyn do patelni wraz z wanilii, cynamon, i worek gazowy i gotować, aż zredukowane do około 1 1/4 szklanki, o 12 protokół. Lekko ostudzić płyn i wyrzucić waniliową, cynamonową laskę i worek z gazą.
Przenieść wiśnie i schłodzony płyn do słoika i schłodzić, przykryte, co najmniej 2 godziny, aby umożliwić rozwój smaków.
* Wiśnie można przechowywać w słoiku, schłodzone, do 1 miesiąca.