Wirówki Morelowo-Pomarańczowe
Wirówki morelowo-pomarańczowe to Wegetariańskie hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 24 i kosztuje 12 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 125 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz skórkę pomarańczową, cukier, sodę oczyszczoną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Cynamonowo-Morelowe Wiry, Morelowe Rodzynki Orzechy Wirówki, oraz Wiry Marchewkowo-Morelowe.
Instrukcje
W średniej misce wymieszać mąkę, sól i sodę oczyszczoną. W dużej misce, śmietana razem masło i cukier, aż światło i kremowy, o 3 protokół. Ubić w jajku, wanilii i soku pomarańczowym.
Dodaj mieszaninę mąki w dwóch częściach, ubijając, aż każda będzie dobrze połączona i skrobanie w dół strony miski między dodatkami.
Ciasto podzielić na dwie równe kulki. Owinąć kulki w folię i odstawić do lodówki na godzinę.
Rozgrzej piekarnik do 191°. Wyłóż dwie blachy do pieczenia pergaminem.
Pierwszą kulkę ciasta rozwałkować na dobrze posmarowanej mąką powierzchni.
Rozwałkuj ciasto na prostokąt o wymiarach 12 na 5 cali, który ma grubość około 1/4 cala.
Rozłóż prostokąt równomiernie z 1/4 szklanki dżemu i 1/2 łyżki skórki pomarańczowej. Ostrożnie rozwałkuj ciasto w wiatraczek, zaczynając od najdłuższego boku. Użyj ostrego noża zanurzonego w mące, aby wyciąć 1/2 cala ciastek z walcowanej kłody ciasta.
Umieść ciasteczka na blasze do pieczenia, używając rąk, aby ostrożnie ubić je w bardziej idealne koło. Powtórz z drugą kulką ciasta.
Piec ciasteczka do złotego, 17 do 20 minut.