Wiosenna zupa grochowa z suszoną szynką
Wiosenna zupa grochowa z suszoną szynką może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 387 kalorii, 22g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 2,62 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest idealny do Jesień. Udaj się do sklepu i odbierz leśną szynkę, grzanki, sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Wiosenna Sałatka z groszkiem i Puszącą się szalotką, Zupa ostrygowa z Puszącymi się porami, oraz zupa cebulowa, jak zrobić zupę cebulową.
Instrukcje
Ciepła 1 Łyżka. olej w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodać szalotkę i gotować, mieszając, aż zmiękną, o 3 protokół.
Dodać groch, bulion i 1 szklankę wody i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do średniej i gotować, aż groszek są bardzo miękkie, o 5 protokół.
Wyjąć z ognia i lekko ostudzić, około 5 minut. Praca partiami, jeśli to konieczne, zupa puree w blenderze i powrót do rondla. Wymieszać pół na pół i obficie doprawić solą i pieprzem. Utrzymuj ciepło na średnim i niskim ogniu.
Rozgrzać pozostały olej w dużej patelni nonstick na dużym ogniu do gorąca. Smażyć szynkę w partiach, aż zbrązowieje i zwinięte wokół krawędzi, obracając raz, o 1 minuta łącznie.
Przełożyć do wyłożonej ręcznikiem papierowym talerza, aby osuszyć.
Zupa z chochli do misek. Porwij szynkę na kawałki wielkości kęsa i dodaj trochę do każdej miski. Grzanki rozsypać na zupie i podawać natychmiast.