Wiosenna Zielona Komosa Ryżowa
Wiosna Zielona Quinoa może być tylko danie główne szukasz. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 4 i kosztuje 1,75 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 284 kalorie, 16G białka, oraz 7G tłuszczu. Jeśli masz suszone pomidory, sok z cytryny, oregano i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim Wiosna wydarzenie. Jest dostarczany przez blog.fatfreevegan.com. od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 77%. Podobne przepisy to Zielone Zielone Warzywa Wiosenne Barefoot Contessa-Ina Garten, wiosenne miski quinoa, oraz Wiosenna Sałatka Z Quinoa.
Instrukcje
Zdjąć z ognia i przykryć. Podczas gotowania quinoa, przynieść duży garnek wody do wrzenia (holenderski piekarnik wielkości, około 1/2 pełna). Gdy osiągnie wrzenia, dodać mrożone edamame. Powrót do wrzenia i gotować przez 4 minuty.
Dodać szparagi i cukinię i gotować, aż będą miękkie, ale nadal chrupiące, o 3 protokół.
Dobrze odcedzić i umieścić w dużej misce.
Dodaj quinoa i wrzucić dobrze. Na małej patelni nieprzywierającej podgrzej 1 łyżkę bulionu warzywnego. (Jeśli nie przestrzegasz ścisłej diety beztłuszczowej, możesz użyć 1 łyżeczki. z oliwy z oliwek.)
Dodać mielony czosnek i gotować przez minutę.
Dodaj pozostały bulion, oregano, bazylia i czerwoną paprykę. Dusić, mieszając, przez około 4 minuty.
Zdjąć z ognia i dodać sok z cytryny oraz sól i pieprz do smaku.
Wlać quinoa i dobrze wymieszać. Smak i dodać dodatkowe przyprawy, w tym sok z cytryny, w razie potrzeby.