Wilgotne Ciasto Mokka

Wilgotne Ciasto Mokka
Wilgotne Mokka ciasto wymaga około 50 minut od początku do końca. Ten deser ma 200 kalorii, 5G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Za 63 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. 164 osoby uznały ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka niskotłuszczowego jogurtu, cukru cukierniczego, sera bar neufchatel i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 36%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Wilgotne Żółte Ciasto Z Lukrem Mocha Buttercream, Ciasto Marmurowe Z Orzechów Laskowych Mocha Z Ganache Z Kwaśną Śmietaną Mocha, oraz Super Wilgotne Ciasto Mix Lemon Funt Ciasto.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Ułóż stojak na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Spryskaj patelnię do ciasta o wymiarach 9 na 13 cali sprayem do gotowania i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
3
Wymieszaj mąkę, kakao, sól, sodę oczyszczoną i proszek do pieczenia w średniej misce, a następnie przesiej składniki przez sitko o drobnych oczkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
O Cukrze CukierniczymO Cukrze Cukierniczym
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
4
W dużej misce wymieszaj roztopione masło i olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Majonez Do WiązaniaMajonez Do Wiązania
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
5
Dodaj jajka i białka i ubij, aby dodać. Dodać jogurt, wanilię, cukier i rozpuszczony proszek espresso. Rozpuść czekoladę w kuchence mikrofalowej przez 90 sekund lub w podwójnym bojlerze. Złóż czekoladę w ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
ESPRESSO InstantESPRESSO Instant
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
6
Stopniowo dodawaj przesiane suche składniki i mieszaj, aż się włączysz; nie przesadzaj.
7
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
8
Piecz przez 25 do 30 minut, aż ciasto ładnie wyrośnie, a wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Ochłodzić całkowicie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wyraźny Aromat MasłaWyraźny Aromat Masła
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
1
Połącz wszystkie składniki w misce i ubij elektrycznym mikserem ręcznym, aż będą miękkie i kremowe.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Około 1,5 Uncji (43 Gramów) CukruOkoło 1,5 Uncji (43 Gramów) Cukru
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
2
Rozłóż lukier równomiernie na cieście i pokrój w kwadraty. Drobno zetrzyj jeden mały kwadrat czekolady.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki
3
Posyp ciasto wiórami czekoladowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wiórki CzekoladoweWiórki Czekoladowe

Składniki

11 funt cukinii,1/2 szklanki pełnego mleka lub więcej w razie potrzeby1/2 szklanki pełnego mleka lub więcej w razie potrzeby11 funt cukinii,O cukrze cukierniczymO cukrze cukierniczym2(zima)masło, roztopionemasło, roztopione2(zima)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)1mały placposypka w kształcie sercaposypka w kształcie serca11 funt cukinii,likier kawowy lub wanilialikier kawowy lub wanilia796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicukier dla cukiernikówcukier dla cukierników57(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)dobrej jakości gorzka czekoladadobrej jakości gorzka czekolada1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiKakao przetworzone po holenderskuKakao przetworzone po holendersku2Opcjonalnie bita polewa i pokrojone w plasterki świeże truskawkiOpcjonalnie bita polewa i pokrojone w plasterki świeże truskawki2jajajaja1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)espresso w proszku, rozpuszczony w 1 łyżce gorącej wodyespresso w proszku, rozpuszczony w 1 łyżce gorącej wody11 funt cukinii,proszek do espresso rozpuszczony w 1 łyżeczce gorącej wodyproszek do espresso rozpuszczony w 1 łyżeczce gorącej wody1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalnamąka uniwersalna1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznaniabarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznania3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkijogurt lowfatjogurt lowfat227(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)ser Bar Neufchatel (ser śmietankowy o obniżonej zawartości tłuszczu), zmiękczonyser Bar Neufchatel (ser śmietankowy o obniżonej zawartości tłuszczu), zmiękczony01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka z ciasta pełnoziarnistegomąka z ciasta pełnoziarnistego

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Kremowa Sherry, Port i Moscato d ' Asti to świetny wybór na ciasto. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W50 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn