Wietnamska Tarta Kawowa Ze Świeżym Granatem
Wietnamska tarta kawowa ze świeżym granatem może być tylko Wietnamski przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 185 kalorii, 7G białka, oraz 8G tłuszczu. Na 68 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz drobny cukier, mleko skondensowane, granat i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Wietnamskie Lody Kawowe, Vietnamese Coffee Popsicle, oraz Kalhua Wietnamska Kawa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę i sól przesiać do dużej miski. Wcieraj masło opuszkami palców, aż mieszanina uzyska równomierną, piaszczystą konsystencję. Zrobić studnię w środku, następnie dodać cukier, sok z cytryny i zimną wodę. Lekko wymieszać, tworząc gładką pastę, dbając o to, aby nie przepracować ciasta, aby nie kurczyło się podczas gotowania i dodając tylko trochę więcej zimnej wody, jeśli trzeba, aby je połączyć. Uformować ciasto na okrągły krążek, owinąć w folię i przechowywać w lodówce przez 20 minut. Ciasto podzielić na sześć równych porcji. Pracując szybko, rozwałkuj każdą porcję ciasta osobno do grubości około 1/8 cala.
Wytnij sześć krążków o średnicy 4 1/4 cala za pomocą okrągłego noża do ciasta.Ułóż krążki ciasta na sześć natłuszczonych puszek 3 1/4 cala, uważając, aby nie rozciągnąć ciasta. Ciasto przykryć arkuszami folii i równomiernie zważyć za pomocą kulek do pieczenia lub niegotowanego ryżu. Odpocznij przez 20 minut w lodówce.Rozgrzej piekarnik do 375ºF.
Zapiekać skorupki tarty przez 20 minut, następnie zdjąć folię i koraliki do pieczenia. Obrócić piekarnik do 340ºF i piec przez kolejne 10-15 minut, aż ciasto będzie jeszcze złotobrązowe.
Wyjmij skorupy tarty z puszek i przenieś do stojaka z drutu w celu ostygnięcia. Aby zrobić twaróg kawowy, ubić jajka w misce ze stali nierdzewnej.
Dodać cukier i ubijać, aż cukier się rozpuści.
Posypać agar agar do mieszaniny i ubijać ponownie, aby włączyć. Wymieszać z kawą i skondensowanym mlekiem.
Umieść miskę na rondlu z delikatnie gotującą się wodą, upewniając się, że dno miski nie dotyka wody. Kontynuuj ubijanie, aż mieszanina zgęstnieje, skrobając od czasu do czasu po stronie miski łopatką, aby nie stała się ziarnista.
Wlać do schłodzonego pojemnika do ostygnięcia, umieszczając plastikową folię bezpośrednio na wierzchu twarogu, aby zapobiec tworzeniu się skóry.Gdy twaróg jest całkowicie chłodny, wrzuć go do schłodzonych tart.
Pokrój granat na pół. Nad miską dotknij granatu tylną łyżką, aby uwolnić nasiona. Łyżka nasion na tartach i podawać.Więcej przepisów na tartę Na Food Republic: przepis na tartę jabłkowo-migdałową
Prosty Przepis Na Tartę Pomidorową
Ostateczny Przepis Na Tartę Cebulową