Wieszak stek z sosem wiśniowym szalotka

Stek z wisienką z szalotką może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 14g białka, 118 g tłuszczu, oraz w sumie 1298 kalorii. Na $5.79 za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka soku z granatów, czosnek wlewu oliwy z oliwek, szalotki, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby wykorzystać kawałki orzecha pekan można śledzić to danie główne z Cynamonowy Placek Orzechowy jako deser. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 51%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Łatwy sos do steków z Podsmażonym stekiem z wieszaka, Stek z wieszaka i sos Chimichurri, oraz Stek wieszakowy z sosem Zielono-czosnkowym.
Instrukcje
Podgrzej patelnię grillową lub grill na świeżym powietrzu do średniej.
Skropić 2 łyżki oleju na stekach i doprawić wszystkie strony solą i pieprzem, do smaku. Połóż na gorącej patelni do grilla lub grillu na świeżym powietrzu. Pozostawić mięso do gotowania przez około 3 minuty na pierwszej stronie bez ruchu. Obróć i gotuj, aż osiągnie się preferowaną doneness, kolejne 5 minut (tylko trochę więcej dla większych cięć).
Wyjmij steki z grilla na deskę do krojenia i pozostaw na 5 do 7 minut.
Tymczasem zrobić sos. W średnim rondlu na dużym ogniu, dodać szalotki i pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek. Doprawić solą i pieprzem i gotować na złoty kolor. Patelnię odgazować sokiem z granatów, zeskrobać brązowe kawałki, a następnie wymieszać z konfiturami wiśniowymi. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i gotować, aż zgęstnieje. Smak i dostosować przyprawy, jeśli to konieczne.
Cienko pokroić stek na ziarno i ułożyć na talerzach.
Podawać z sosem wiśniowym.