Wieszak stek z ciepłą sałatką Bulgur
Stek z wieszakiem z ciepłą sałatką Bulgur może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 6,5 USD za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1012 kalorii, 56g białka, oraz 64G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Mieszanka wody, mięty, rosół z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Wieszak stek z ciepłą sałatką Bulgur, Sałatka Stekowa Zak Pelaccio, oraz Łatwy sos do steków z Podsmażonym stekiem z wieszaka.
Instrukcje
W małej misce rozgnieść czosnek, kminek, 1 łyżkę soli i 1 łyżeczkę pieprzu z 2 łyżkami oleju; natrzeć cały stek. Przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej na 1 godzinę.
Tymczasem w średnim naczyniu do pieczenia wymieszaj bulgur i cynamon. Wymieszać 2 łyżki oleju i wrzącej wody i doprawić solą i pieprzem. Przykryć szczelnie folią i piec przez 20 minut, aż woda całkowicie się wchłonie. Puch bulgur widelcem, a następnie przykryć i ogrzać.
W dużym rondlu rozpuścić masło w 1 łyżce oleju.
Dodać cebulę i gotować na umiarkowanym ogniu, aż ledwo zmięknie, o 2 protokół.
Dodaj marchew i rzep, doprawić solą i pieprzem i gotować przez 2 minuty, aż po prostu zmiękną.
Dodaj Czas i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu. Przykryć i gotować na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie, 10 protokół. Warzywa i płyn wymieszać z sokiem z cytryny, pietruszką, miętą i 2 łyżkami oleju.
W żaroodpornej patelni podgrzej pozostałą 1 łyżkę oleju i zawiruj, aby pokryć patelnię.
Dodaj stek i gotować na dużym ogniu, obracając raz, aż rumiane, 8 protokół.
Przenieść patelnię do piekarnika i piec przez 25 minut, obracając raz, aż natychmiastowy odczyt termometr włożony do najgrubszej części rejestruje 13
Przenieś stek na deskę do krojenia i pozostaw na 10 minut. Stek cienko pokroić w plasterki i podawać z bulgurem.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Maddalena Merlot. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![Maddalena Merlot]()
Maddalena Merlot
Maddalena Merlot oferuje aromaty dojrzałych owoców i przypraw dębowych z nutami wanilii i anyżu. Dojrzałe smaki owocowe to jasna śliwka i Malina. Owocowe smaki witają podniebienie, a miękkie taniny ramują świeżą konsystencję, która okrywa usta.