Wieszak stek z Charmoulą
Wieszak stek z Charmoulan jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $9.09 za porcję. Jedna porcja zawiera 1012 kalorii, 59G białka, oraz 74g tłuszczu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Udaj się do sklepu i odbierz boczniaki, ząbki czosnku, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Łatwy sos do steków z Podsmażonym stekiem z wieszaka, Wieszak stek z szalotką, oraz Wieszak Stek Z Szalotką dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu połącz fasolę z tymiankiem i 2 ząbkami czosnku. Przykryć wodą i dusić na umiarkowanym ogniu, aż ziarna będą po prostu miękkie, o 25 protokół. Doprawić solą i czarnym pieprzem i lekko ostudzić w płynie.
W międzyczasie, w robocie kuchennym, połączyć pietruszkę, kolendrę i pozostały ząbek czosnku i pulsować, aż posiekane.
Dodać sok z cytryny i 1/2 szklanki oliwy z oliwek i puree, aż będzie gładka. Zeskrobać charmoulę do miski. Wymieszać z mieloną kolendrą i kminkiem i doprawić solą i czarnym pieprzem.
Na dużej patelni, podgrzać pozostałe 1/4 szklanki oliwy z oliwek, aż mieni się.
Dodać boczniaki, doprawić solą i pieprzem i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż rumiane, o 10 protokół.
Fasolę odsączyć, tymianek i czosnek wyrzucić.
Dodać fasolę i bulion wołowy do grzybów i gotować na umiarkowanym ogniu, aż płyn prawie odparuje, o 15 protokół. Trzymaj ciepło.
W międzyczasie podgrzej patelnię grillową. Stek obficie przyprawiamy solą i czarnym pieprzem, polewamy oliwą z oliwek.
Paprykę posmarować olejem. Grillować stek, obracając od czasu do czasu, aż lekko zwęglone na całym i średnio rzadkie w ciągu, 10 do 12 minut.
Przenieś stek na powierzchnię roboczą i pozwól odpocząć. Grillować pokrojoną paprykę, aż zmięknie i lekko zwęglone, o 5 protokół.
Stek pokroić na ziarno i podawać z fasolą żurawinową, pieczarkami, grillowaną papryką i charmoulą.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Francis Ford Coppola Diamentowa Kolekcja Merlot z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Francis Ford Coppola Diamond Collection Merlot]()
Francis Ford Coppola Diamond Collection Merlot
Merlot tradycyjnie był używany do mieszania miękkości i bogactwa w mieszanki Cabernet, ale teraz stał się jednym z najpopularniejszych czerwonych win z Kalifornii. Seria diamentów Francisa Coppoli z 1999 roku Blue Label Merlot jest hojna i bogata. Jest wytwarzany z niewielkich ilości Syrah i Cabernet Sauvignon, aby dodać osobowości i podnieść aromaty. Merlot jest starzony w nowych do trzyletnich beczkach z francuskiego dębu przez osiem miesięcy. Aromaty jagód i jeżyn z owoców wyróżniają się w nosie, które integrują się ze stylową jakością Tasty z dębu. Na podniebieniu identyfikowalne smaki malin i gęstych niebieskich owoców jammy łączą się z elegancką strukturą win, aby wspierać stylowe i długie wykończenie. Diamentowa Seria Merlot z 1999 roku jest niezwykle zachęcająca z wielkim bogactwem i urokiem; można ją pić teraz lub można ją odłożyć na dwa do pięciu lat.