Wieprzowina z sosem pieczarkowym
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Wieprzowina z sosem grzybowym może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 170 kalorii, 26g białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 1,43 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Udaj się do sklepu i podnieś czosnek, polędwicę wieprzową, skrobię kukurydzianą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kotlety schabowe z sosem pieczarkowym, Kotlety schabowe i sos pieczarkowy, oraz Polędwiczki wieprzowe z sosem pieczarkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój wieprzowinę po przekątnej na cienkie plasterki.
Wieprzowinę posypać solą i pieprzem; natrzeć czosnkiem. Spray 12-calowa patelnia z natryskiem do gotowania; rozgrzać olej w patelni na średnim ogniu.
Dodać wieprzowinę; gotować 2 do 4 minut, obracając raz, aż nie będzie już różowy w środku.
Usuń wieprzowinę z patelni na talerz; przykryć, aby się ogrzać.
Respray patelni z gotowania sprayu.
Dodać grzyby i szalotki; gotować 5 minut, często mieszając.
W międzyczasie umieść skrobię kukurydzianą w małej misce. Stopniowo mieszaj bulion i sherry z trzepaczką do uzyskania gładkiej konsystencji. Wymieszać mieszaninę bulionu w mieszaninę grzybów, skrobanie, aby rozluźnić brązowe cząstki z dna patelni.
Podgrzać do wrzenia; gotować 1 minutę, stale mieszając, aż zgęstnieje.
Powrót wieprzowinę i zgromadzone soki na patelnię; gotować 1 do 2 minut lub aż do całkowitego ogrzania.