Wieprzowina Wellington
Wieprzowina Wellington może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 4,43 zł za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 984 kalorie, 107g białka, oraz 46 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz pierścienie z jabłkami, pieprz, polędwicę wieprzową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. 18 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Deconstructed Pork Wellington, Wieprzowina Wellington z zieleniną i winogronami, oraz Ham Wellington.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieść stojak w górnej trzeciej części piekarnika i podgrzej do 400 stopni F.
Jajko i wodę ubić w małej misce i odstawić na bok.
Umieść pierścienie jabłek w misce mini Robot kuchenny i proces przez 30 do 45 sekund lub aż będą wielkości średniej kostki. Odstawić.
Wykończ polędwicę wieprzową z nadmiaru tłuszczu i srebrnej skóry. Pokrój polędwicę wzdłuż środka, tworząc 2 oddzielne kawałki.
Ułóż kawałki polędwicy obok siebie od głowy do ogona, więc po złożeniu razem mają ten sam rozmiar na końcach.
Ułóż 12 na 16-calowy kawałek pergaminu na blacie i ułóż kawałki prosciutto w centrum, nakładając je na tyle, aby stworzyć solidną warstwę, która jest tak długa, jak polędwica. Top z drugim kawałkiem pergaminu i za pomocą wałka do ciasta, przewinąć prosciutto, aby pomóc przylegać kawałki do siebie.
Wyjąć pergamin i posypać prosciutto solą, pieprzem i tymiankiem. Połóż polędwicę na środku prosciutto.
Rozłóż suszone jabłka między 2 kawałkami polędwicy i odepchnij je tak, aby jabłka były między nimi trzymane. Używając pergaminu, aby pomóc, owinąć prosciutto wokół polędwicy, aby całkowicie zamknąć w opakowaniu.
Posypać blat mąką i rozwałkować ciasto do 12 na 14 cali.
Rozłóż musztardę cienko na środku ciasta i ułóż zawiniętą prosciutto polędwicę na środku ciasta na musztardzie. Złożyć ciasto francuskie w górę i na wierzch polędwicy, następnie zwinąć, aby całkowicie zamknąć, szczotkując krawędzie ciasta umywalką jajeczną w celu uszczelnienia. Obróć polędwicę tak, aby Strona polędwicy o podwójnej grubości ciasta była pod spodem. Szczypta końce ciasta do zapieczętowania.
Całe ciasto umyć jajkiem.
Umieścić polędwicę na pergaminie wyłożonym pół arkusza patelni i piec przez 25 do 30 minut lub aż wieprzowina osiągnie wewnętrzną temperaturę co najmniej 140 stopni F.
Wyjmij polędwicę z piekarnika, przenieś do regału chłodzącego i pozostaw na 10 minut przed krojeniem i podaniem.