Wieprzowina w sezamie z kremem czosnkowym
Wieprzowina w sezamie z kremem czosnkowym zajmuje około 30 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 3253 kalorii , 501 g białka i 111 g tłuszczu . Za 25,08 USD za porcję ten przepis pokrywa 61% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 2 osób. Sprawdza się dobrze jako drogie danie główne. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Mieszanka mleka, makaronu, zielonej cebuli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje ulepszoną ocenę spoonacular wynoszącą 0% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Pieczona wieprzowina z czosnkiem i ziołami z ziemniakami, zwiędłym szpinakiem i chłodzącym kremem ogórkowym , Kotlety wieprzowe z kremem czosnkowym i Zupa z białej fasoli i czosnku ze szpinakiem i chrupiącą szynką parmeńską oraz grzankami z rozmarynem i czosnkiem .
Instrukcje
Połóż kotlety wieprzowe na patelni do grillowania wysmarowanej sprayem do smażenia.
Posyp połową nasion sezamu. Grilluj 4-6 cali od ognia przez 6 minut. Obróć i posyp pozostałymi nasionami sezamu. Grilluj przez 7-8 minut lub do momentu, aż soki z mięsa będą przejrzyste.
Na patelni podsmaż czosnek na maśle przez 2 minuty lub do miękkości. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego.
Dodaj mleko i serek śmietankowy; mieszaj, aż ser się rozpuści i mieszanka będzie gładka.
Zdjąć z ognia, dodać cebulę i wymieszać.
Podawaj kotlety wieprzowe z sosem czosnkowym na makaronie.