Wieprzowina musztardowo-cytrynowa z prażonymi warzywami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj wieprzowiny z musztardą i cytryną z pieczonymi warzywami. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.22 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 361 kalorii, 41g białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Udaj się do sklepu i odebrać oliwę z oliwek, sól i pieprz, masło, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kurczak z musztardą z pieczonymi warzywami, Cydr-Musztarda Glazurowane Prażone Warzywa Korzeniowe, oraz Pieczeń Wieprzowa Polana Musztardą.
Instrukcje
W małej misce ubić Dijon i musztardy pełnoziarniste z startą skórką cytrynową, tymiankiem i masłem. Ustaw 2 łyżki mieszanki musztardy bok. Doprawić wieprzowinę solą i pieprzem, a resztę musztardy rozprowadzić na całej powierzchni.
Odstawić w temperaturze pokojowej na 2 godziny lub przechowywać w lodówce przez noc.
W średnim rondlu z wrzącej osolonej wody blanszujemy marchewki przez 2 minuty. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść marchewki do miski.
Dodaj szalotki do rondla i gotować przez 4 protokół.
Odcedzić i połówki szalotki wzdłuż i dodać do marchewki.
Dodaj wino, czosnek, pokruszony czerwony pieprz, 1/4 szklanki bulionu i 1 łyżkę oliwy z oliwek do warzyw i dobrze wymieszać.
Rozłóż warzywa wokół krawędzi płytkiej patelni do pieczenia, ustawiając szalotki ścięte boki w dół. Zostaw wystarczająco dużo miejsca w środku dla wieprzowiny.
Na dużej patelni nieprzywierającej podgrzej pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek.
Dodać schab i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż rumiane z 2 stron, o 6 protokół łącznie. Schab Nestle w warzywach i pieczone przez około 45 minut. Obracamy patelnię o 180 stopni, dodajemy 1/2 szklanki bulionu i pieczemy około 20 minut dłużej, aż w najgrubszą część mięsa włożony zostanie natychmiastowy termometr 140
Przełożyć wieprzowinę na deskę. Pieczemy warzywa na dolnej półce przez 15 minut dłużej, aż będą bardzo miękkie; przełożyć do miski i ogrzać. Ustaw patelnię do pieczenia na umiarkowanie wysokim ogniu, dodaj pozostałą 1/2 szklanki bulionu i gotuj na wolnym ogniu przez około 1 minutę, skrobanie się rumiane kawałki.
Dodać ocet i doprowadzić do duszenia. Z ognia ubić 2 łyżki musztardy i doprawić solą i pieprzem. Wieprzowinę pokroić w plasterki i podawać z warzywami i sosem.