Wieprzowina marynowana w Porto ze śliwkami i anchois
Marynowana wieprzowina ze śliwkami i anchois może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 3,72 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 45g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 413 kalorii. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz sardelę, śliwki, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć śliwki, można śledzić to danie główne z Pieczone jabłka ze śliwkami, cynamonem i imbirem jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pieczeń wieprzowa marynowana ze śliwkami i morelami, Śliwki Duszone W Winie Porto, oraz Sardele Marynowane.
Instrukcje
W małym rondlu przykryj suszone śliwki portem i gotuj na wolnym ogniu.
Zdjąć patelnię z ognia i odstawić, aż śliwki zmiękną, o 25 protokół.
Wlać śliwki i port do dużego, płytkiego naczynia.
Dodać czosnek, sok z cytryny i skórkę i dużą szczyptę soli i pieprzu.
Dodać pieczeń wieprzową i włączyć do herbu.
Marynować w temperaturze pokojowej przez 4 godziny, często obracając mięso.
Z marynaty wyjąć śliwki. Odcedzić marynatę do małego rondla i rezerwy.
Zwiń filety z sardeli i wsadź je w śliwkę. Zrobić głęboką wzdłużną szczelinę w schabie, pozostawiając około 1 cala mięsa dołączonego. Otwórz pieczeń jak książkę i doprawić solą i pieprzem. Nadziewane śliwki ułóż w rzędzie wzdłuż szczeliny; Zamknij pieczeń i zawiąż ją w odstępach 2-calowych sznurkiem kuchennym. Pieczeń doprawiamy solą i pieprzem.
Na dużej patelni, rozgrzać oliwę z oliwek, aż mieni się.
Dodać pieczeń, strona tłuszczu w dół, i brązowy go na umiarkowanym ogniu z 4 stron, o 1 minuta na stronę. Ułożyć pieczeń na patelni, tłuszcz do góry. Piecz przez około 55 minut; jeśli soki na patelni zaczną wyglądać bardzo ciemno, Dodaj do patelni 2 łyżki wody. Pieczenie odbywa się, gdy natychmiastowy odczyt termometru włożonego w środek rejestrów mięsa 14
Przenieś pieczeń na deskę do rzeźbienia, przykryj luźno folią i pozostaw na 10 minut.
Zeskrobać poczernione kawałki na patelni. Ustawić patelnię na umiarkowanie małym ogniu i wymieszać z mąką, aby uzyskać gładką pastę. Powoli ubij w zarezerwowanej marynacie i gotuj na wolnym ogniu, ubijając, aż sos będzie gładki i zagęszczony, o 3 protokół.
Wlać sos do czystego rondla i doprawić solą i pieprzem.
Rozwiąż pieczeń i pokroić go 1/2 cala grubości.
Do sosu wlać dowolne soki i podgrzać przed podaniem z pieczeń wieprzową.