Wieprzowina marynowana kokosowo z ryżem (Bai Sach Chrouk)

Wieprzowina marynowana kokosowo z ryżem (Bai Sach Chrouk)
Wieprzowina marynowana w kokosie z ryżem (Bai Sach Chrouk) to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 425 kalorii, 32G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Na $2.6 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i podnieś wodę, sól, bulion z kurczaka o niższej zawartości sodu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Wieprzowina marynowana kokosowo z ryżem (Bai Sach Chrouk), Polędwica Wieprzowa Marynowana Kokosowo, oraz Polędwica Wieprzowa Marynowana Kokosowo dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz pierwsze 4 składniki w płytkim naczyniu do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
2
Połącz 1 szklankę wody, cukru i soli w rondlu; doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, i gotować, aż cukier i sól rozpuścić, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Zdjąć z ognia; wymieszać z octem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
4
Wlać mieszaninę octu na warzywa do pokrycia; dobrze wymieszać. Przykryć i schłodzić co najmniej 24 godziny lub do 48 godzin, utrzymując warzywa w wodzie i od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
5
Połącz mleko kokosowe i kolejne 7 składników (przez czosnek) w dużej plastikowej torbie na suwak.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
6
Dodać plastry wieprzowe, masowanie do herbu; uszczelnić i marynować w lodówce 8 godzin lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowana WieprzowinaGotowana Wieprzowina
7
Rozgrzej grill do wysokiej temperatury.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
8
Wyjąć wieprzowinę z worka, zastrzegając marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
9
Kłaść plastry wieprzowe na stojaku do grillowania; grilluj 10-12 minut z każdej strony lub do czasu, aż termometr zarejestruje 160 (lekko różowy), polewając od czasu do czasu zarezerwowaną marynatą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowana WieprzowinaGotowana Wieprzowina
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
10
Odstawić 5 minut.
11
Rozgrzać małą patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
12
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
13
Dodaj 3/4 szklanki cebuli; podsmażyć 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
14
Zdjąć z ognia.
15
Bulion rozgrzać w małym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
16
Wlać bulion do małych miseczek do zanurzania; posypać równomiernie pozostałą 1/4 szklanki cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
17
Steki wieprzowe pokroić w cienkie plasterki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki WieprzoweSteki Wieprzowe
18
Wieprzowinę podawać na ryżu; skropić mieszanką cebulowo-olejową.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
19
Podawać z ogórkami i bulionem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Czerwona Liściasta, Pokrojona Na 2-calowe KawałkiSałata Czerwona Liściasta, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego

Składniki

1(może być lub przeglądać)five-spice powderfive-spice powder0(może być lub przeglądać)kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki454Orzechy dowolne (posiekane)łopatka wieprzowa bez kości (Boston butt), przycięte i pokrojone w poprzek na steki o grubości 1 calałopatka wieprzowa bez kości (Boston butt), przycięte i pokrojone w poprzek na steki o grubości 1 cala1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)olej z orzeszków ziemnych lub olej rzepakowyolej z orzeszków ziemnych lub olej rzepakowy1małemarchew, pokrojona ukośnie w plastry o grubości 1/8 cala (ok. 1/2 szklanki)marchew, pokrojona ukośnie w plastry o grubości 1/8 cala (ok. 1/2 szklanki)4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiryż biały gotowany na gorącoryż biały gotowany na gorąco57Orzechy dowolne (posiekane)daikon lub inna rzodkiewka, ukośnie pokrojona w plasterki o grubości 1/8 caladaikon lub inna rzodkiewka, ukośnie pokrojona w plasterki o grubości 1/8 cala1inchobrany świeży imbir, pokrojony ukośnie w plastry o grubości 1/8 calaobrany świeży imbir, pokrojony ukośnie w plastry o grubości 1/8 cala3ząbki czosnku, rozgniecioneząbki czosnku, rozgniecione2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana zielona cebula, podzielonaposiekana zielona cebula, podzielona1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)sos ostrygowy lub sos hoisinsos ostrygowy lub sos hoisin1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkilekkie mleko kokosowelekkie mleko kokosowe1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)świeży sok z limonkiświeży sok z limonki4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibeztłuszczowy, niskosodowy bulion z kurczakabeztłuszczowy, niskosodowy bulion z kurczaka3(zima)dolnosodowy sos sojowydolnosodowy sos sojowy2smallsogórki kiszone, ukośnie pokrojone w plastry o grubości 1/4 calaogórki kiszone, ukośnie pokrojone w plastry o grubości 1/4 cala1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiocet ryżowyocet ryżowy11 funt cukinii,1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiŻółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej
TrudnośćEkspert
Gotowe W24 hrs, 56 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia24
Magazyn