Wieprzowina i plantany
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Wieprzowina i plantany może być ogromny przepis, aby spróbować. Na $1.9 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 331 kalorii, 27g białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odbierz imbir, wodę, bulion z kurczaka o mniejszej zawartości sodu i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać skrobię kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Pudding Czekoladowy Ze Skrobi Kukurydzianej jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Kotlety wieprzowe Mojo z Plantanami, Schab Pieczony Ze Smażonymi Plantanami, oraz Karaiby faszerowana wieprzowina z pomarańczowymi słodkimi ziemniakami i Plantanami.
Instrukcje
Pokroić wieprzowinę w paski o szerokości 2 x 1/4 cala.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick lub wok na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, imbir, pieprz, i chile; stir-fry 30 sekund.
Dodać wieprzowinę; smażyć 1 minutę.
Dodaj plantany; smażyć 30 sekund. Wymieszać bulion, sos sojowy, rum i cukier; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 15 minut, lub aż plantany zmiękną.
Połączyć wodę i skrobię kukurydzianą, dobrze mieszając trzepaczką.
Dodać mieszaninę skrobi kukurydzianej do mieszaniny wieprzowej, dobrze mieszając; doprowadzić do wrzenia. Gotować 1 minutę lub do zgęstnienia, stale mieszając.