Wieprzowina duszona z małż
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj duszonej wieprzowiny z małż. Jedna porcja zawiera 250 kalorii, 30g białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.92 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 30 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz kolendrę, gałązki tymianku, marchewkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Żeberka Duszone W Piwie Z Małż, Duszony Kołnierz miecznika z Chorizo i małż, oraz Duszony Halibut Pacyficzny Z Porami, Pieczarkami I Małż dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej, głębokiej patelni żaroodpornej, rozgrzać olej, aż się połysk. Doprawić wieprzowinę solą i pieprzem i dodać ją do patelni w jednej warstwie. Gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, obracając raz, aż wieprzowina jest rumiana, o 12 protokół.
Przełożyć wieprzowinę na talerz.
Dodaj cebulę, marchew i seler na patelni i gotować na małym ogniu, aż zmiękną, o 5 protokół.
Wymieszaj pastę pomidorową i wróć wieprzowinę na patelnię.
Dodać wino i gotować, aż odparuje.
Dodać bulion z kurczaka i doprowadzić do wrzenia. Za pomocą sznurka kuchennego, związać tymianek, gałązki pietruszki i liść laurowy w wiązkę; dodać wiązkę do patelni. Przykryć szczelnie i dusić w piekarniku, aż mięso będzie miękkie, około 1 godziny i 15 minut.
Powrót patelni do pieca. Odrzuć wiązkę ziół. Gotować wieprzowinę odkrytą na umiarkowanym ogniu, aż ciecz zostanie zmniejszona o połowę, o 15 protokół. Ułóż małże w płynie, przykryć i gotować, aż się otworzą, o 6 protokół.
Przełożyć wieprzowinę i małże do misek i na wierzch polać płynem do duszenia.
Udekoruj marynowanymi warzywami, posiekaną natką pietruszki i kolendrą i podawaj od razu.