Wieprzowina Chili Verde Enchiladas

Wieprzowina Chili Verde Enchiladas
Przepis wieprzowina Chili Verde Enchiladas jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest ogromnym bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Ten przepis służy 6 i kosztuje 90 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 177 kalorii, 6G białka, oraz 4G tłuszczu. Jest idealny do Super Bowl. Udaj się do sklepu i odebrać śmietanę, wieprzowina Chili verde, ząbek czosnku i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Z łyżeczką wynik 68%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Wieprzowina Chili Verde, Wieprzowina Chili Verde, oraz Wieprzowina Chili Verde dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Chili Chili nad płomieniem gazowym lub w brojlerach aż do poczernienia ze wszystkich stron. Zamknąć w plastikowej torbie 10 minut. Obrać, posiekać i grubo posiekać chili.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
BrojlerBrojler
2
Połączyć bulion, 1/2 szklanki cebuli, pomidory, jalapeño i czosnek w średnim rondlu. Dusić na średnim ogniu, aż płyn zmniejszy się do 1 szklanki, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
TomatillosTomatillos
CzosnekCzosnek
BulionBulion
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Przenieść do blendera. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Dodaj Chilli Anaheim, cilantro i sok z limonki. Zmiksować na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
KolendraKolendra
Papryka ChiliPapryka Chili
5
Przenieś do miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
6
Ubij śmietanę. Doprawić solą i pieprzem. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Cover; chill.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
7
Rozgrzej piekarnik do 177°. Lekko olej 15x10x2-calowe naczynie do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
8
Umieść 6 tortilli między 2 wilgotnymi papierowymi ręcznikami. Gotować w kuchence mikrofalowej na wysokim ogniu, o 1 minutę. Pracując z 1 ciepłą tortillą na raz, zanurz tortille w sosie; wstrząśnij nadmiarem sosu z powrotem do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
MikrofalówkaMikrofalówka
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
9
Umieść tortille na powierzchni roboczej. Łyżka 1/4 szklanki wieprzowiny Chili Verde, 2 łyżki sera i 1 łyżka cebuli dół środka każdego.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
SerSer
Papryka ChiliPapryka Chili
CebulaCebula
WieprzowinaWieprzowina
10
Zwiń tortille. Ułóż enchiladas, seam side down, w naczyniu. Powtórz z pozostałymi 6 tortillami. (Może być wykonany 8 godzin wcześniej. Przykryj enchiladas, pozostały sos i ser osobno. Wyluzuj.) Top enchiladas z pozostałym sosem, następnie serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
SerSer
SOSSOS
RolkaRolka
11
Piec enchiladas odkryte aż do ogrzania przez, o 20 minut (lub 30 minut, jeśli enchiladas zostały schłodzone).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
12
Posypać pomidorami i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor

Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz

Cava, Grenache i Shiraz to moje najlepsze propozycje na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Casteller Cava Brut z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Casteller Cava Brut
Casteller Cava Brut
Casteller Brut Cava wykazuje aromaty zielonego jabłka i cytrusów. W ustach ma ostre, świeże smaki z nutami cytrusowo-limonkowymi i odrobiną słodyczy. Smakuje świeżo, czysto i nerwowo.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia16
Magazyn