Przepis wieprzowina Chili Verde Enchiladas jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest ogromnym bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Ten przepis służy 6 i kosztuje 90 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 177 kalorii, 6G białka, oraz 4G tłuszczu. Jest idealny do Super Bowl. Udaj się do sklepu i odebrać śmietanę, wieprzowina Chili verde, ząbek czosnku i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Z łyżeczką wynik 68%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Wieprzowina Chili Verde, Wieprzowina Chili Verde, oraz Wieprzowina Chili Verde dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Chili Chili nad płomieniem gazowym lub w brojlerach aż do poczernienia ze wszystkich stron. Zamknąć w plastikowej torbie 10 minut. Obrać, posiekać i grubo posiekać chili.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby Ziploc
Brojler
2
Połączyć bulion, 1/2 szklanki cebuli, pomidory, jalapeño i czosnek w średnim rondlu. Dusić na średnim ogniu, aż płyn zmniejszy się do 1 szklanki, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Bez łupin, Przekrojone Na Pół
Czosnek
Bulion
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
3
Przenieść do blendera. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Dodaj Chilli Anaheim, cilantro i sok z limonki. Zmiksować na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Limonki
Kolendra
Papryka Chili
5
Przenieś do miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
6
Ubij śmietanę. Doprawić solą i pieprzem. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Cover; chill.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Kwaśna śmietana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
7
Rozgrzej piekarnik do 177°. Lekko olej 15x10x2-calowe naczynie do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Piekarnik
8
Umieść 6 tortilli między 2 wilgotnymi papierowymi ręcznikami. Gotować w kuchence mikrofalowej na wysokim ogniu, o 1 minutę. Pracując z 1 ciepłą tortillą na raz, zanurz tortille w sosie; wstrząśnij nadmiarem sosu z powrotem do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
Pasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
Mikrofalówka
Cukierki Peachie-o
9
Umieść tortille na powierzchni roboczej. Łyżka 1/4 szklanki wieprzowiny Chili Verde, 2 łyżki sera i 1 łyżka cebuli dół środka każdego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
Ser
Papryka Chili
Cebula
Wieprzowina
10
Zwiń tortille. Ułóż enchiladas, seam side down, w naczyniu. Powtórz z pozostałymi 6 tortillami. (Może być wykonany 8 godzin wcześniej. Przykryj enchiladas, pozostały sos i ser osobno. Wyluzuj.) Top enchiladas z pozostałym sosem, następnie serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
Ser
SOS
Rolka
11
Piec enchiladas odkryte aż do ogrzania przez, o 20 minut (lub 30 minut, jeśli enchiladas zostały schłodzone).
Cava, Grenache i Shiraz to moje najlepsze propozycje na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Casteller Cava Brut z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.