Wieloziarnisty Angielski Chleb Muffinowy
Potrzebujesz chleb wegański? Wieloziarnisty angielski chleb Muffinowy może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis serwuje 16 i kosztuje 7 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 94 kalorii, 3G białka, oraz 1g tłuszczu. Jeśli masz pod ręką szybko gotujący się owies, cukier, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 40 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 66%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Chleb Pełnoziarnisty Angielski Muffin, Jajka Kacze w koszulce na lekkiej Angielskiej Muffince z wieloma nasionami, oraz Chleb Wieloziarnisty dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W dużej misce rozpuść drożdże w wodzie.
Dodaj mąkę pełnoziarnistą, owies, kiełki pszenicy, cukier, sól i 1-1/4 szklanki mąki uniwersalnej; ubijaj do uzyskania gładkości.
Dodaj tyle pozostałej mąki uniwersalnej, aby uformować miękkie ciasto.
Umieść w natłuszczonej misce, obracając raz, aby nasmarować wierzch. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia, około 1 godziny.
Uderz ciasto. Obróć na lekko posypaną mąką powierzchnię; uformuj Bochenek. Płaszcz 9 cali. x 5-w. bochenek z sprayem do gotowania i posypać połową mąki kukurydzianej.
Umieść bochenek na przygotowanej patelni; posyp pozostałą mąką kukurydzianą. Przykryj i odstaw do podwojenia, około 30 minut.
Piec w temperaturze 400° przez 30 minut lub na złoty kolor.
Wyjmij z patelni i ostudź na ruszcie.