Wielkie Bułeczki Cynamonowe
Gigantyczne bułeczki cynamonowe to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie poranny posiłek. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 314 kalorii, 1G białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 44 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz brązowy cukier, cukier granulowany, jajko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to The Farm Girl s: Giant Cinnamon Rolls, Gigantyczne bułeczki cynamonowe {ze zdjęciami krok po kroku}, oraz Overnight Cinnamon Rolls – rano można upiec świeże i gorące bułeczki cynamonowe.
Instrukcje
W dużej misce miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek wymieszaj 1 łyżkę. cukier granulowany, 1/4 szklanki ciepłego (11
Odstawić, aż zmiękną, o 5 protokół.
Dodaj 1 1/4 szklanki więcej ciepłej wody, soli, 6 łyżek. cukier granulowany, skracanie i jajko.
Wymieszać aż do wymieszania.
Zmień na hak do ciasta, stopniowo dodawaj 3 3/4 szklanki mąki i ubijaj na średniej prędkości, aż ciasto będzie gładkie i rozciągliwe i odciągnie się nieco od środka miski, około 10 minut (ciasto będzie nadal czuć się dość mokro).
Zdjąć hak z miski i luźno przykryć miskę.
Niech ciasto rośnie w temperaturze pokojowej, aż podwoi się, o 40 minut.
W małej misce, połączyć 3 łyżki. cynamon z 1/2 szklanki cukru granulowanego. Obficie mąkę dużą powierzchnię roboczą i zeskrobać ciasto na nim. Obficie posypać mąką ciasto i wałek do ciasta.
Bardzo delikatnie rozwałkuj i wklep ciasto w 10-przez 24-in. prostokąt, utrzymując lekką powłokę z mąki na cieście, ale starając się go nie obrabiać.
Posypać mieszanką cynamonowo-cukrową i brązowym cukrem, następnie rozwałkować ciasto na kłodę zaczynającą się od 10-in. bok.
Ciasto pokroić prosto w dół na 8 równych plastrów.
Umieść plastry pokrojone bokiem do góry w natłuszczonej 10-in. springform pan.
Odstawić do puffy, o 30 minut. Rozgrzej piekarnik do 32
Ustaw patelnię springform na patelni do pieczenia i piecz bułki, aż się złocą, a wykałaczka włożona do środkowej rolki (unikaj zawirowań cynamonowo-cukrowych) wyjdzie czysta, około 45 minut.
Ostudzić w patelni na stojaku, 30 minut. W międzyczasie zrób masło Cynamonowe: w misce miksera stojącego ubij masło z 1 łyżeczką. cynamon do wymieszania.
Uruchom nóż wokół wewnątrz patelni, aby zwolnić rolki; Usuń obręcz patelni. Ząbkowanym nożem pokroić rolki i ułożyć na wierzchu około 1 łyżki. masło cynamonowe. Roladki układamy na półmisku i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika, aż masło w większości się roztopi, około 1 minuty.
Zrób to z wyprzedzeniem: zamiast pozwolić rolkom wznieść się na blacie (krok 5), natychmiast przykryj kawałek olejowanej folii i schłodź przez noc. Rano odstawić w temperaturze pokojowej, aż opuchnie i nie będzie już zimno, około 1 1/4 godziny.
Piec zgodnie z zaleceniami.