Wielki Piec-Pieczony Indyk
Wielki piec-pieczony indyk może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji przystawek. Na 81 centów za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 239 kalorii, 36g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 23. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką pieprz, sól kamienną, szałwię i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 47%. Podobne przepisy to Cherry Blast, Blast from the Past, oraz Koktajle Jagodowe Blast.
Instrukcje
Usunąć i wyrzucić podroby i szyję z indyka. Spłucz indyka pod zimną wodą i osusz. Przyciąć nadmiar tłuszczu z Turcji. Zaczynając od jamy szyi, rozluźnij skórę od piersi i podudzia, wkładając jedną rękę, od strony dłoni w dół. Delikatnie popchnij rękę pod skórę i do mięsa, aby rozluźnić skórę.
Połączyć 1 łyżkę soli i kolejne 6 składników (1 łyżka soli przez pieprz) w misce; dobrze wymieszać. Rub mieszaninę ziół na piersi i podudzia pod skórą. Związać końce nóg razem ze sznurkiem. Podnieś końcówki skrzydeł do góry i do tyłu, i włóż pod indyka.
Sól kamienną rozprowadzić na dnie płytkiej patelni.
Ułożyć indyka, pierś do góry, na soli kamiennej. Włóż termometr do mięsa w mięsistej części uda, upewniając się, że nie dotyka kości.
Piec w temperaturze 500 przez 1 1/2 godziny lub aż termometr osiągnie 16
Przykryć indyka luźno folią aluminiową; odstawić na 15 minut. Wyrzucić skórę przed podaniem.