Wiejska wołowina krótkie żeberka i rozmaryn Polenta
Kraj wołowina krótkie żeberka i rozmaryn Polenta może być dobrym przepisem, aby rozwinąć swoje pole przepis dania głównego. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 41g białka, 87 g tłuszczu, oraz w sumie 1079 kalorii. Na 4,06 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. 8 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka parmezanu, mleka, pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 72%. Podobne przepisy to Zinfandel-duszone żeberka wołowe z puree Rozmarynowo-Pasternakowym, Duszone Żeberka Z Mascarpone Polenta, oraz Cabernet żeberka krótkie z parmezanem Polenta.
Instrukcje
Mąkę, sól i pieprz połączyć w płytkiej misce. Żeberka zanurz w mieszaninie mąki, obracając się, aby pokryć wszystkie strony.
Rozgrzać olej na średnim ogniu w 5 do 6-quart patelni. Żeberka brązowe, po połowie na raz, w gorącym oleju ze wszystkich stron.
Wszystkie żeberka na patelnię.
Dodaj bulion, wino, cebulę, czosnek, tymianek i liście laurowe. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień. Dusić, pod przykryciem, przez 3 godziny lub do miękkości wołowiny.
Żeberka i cebulę przełożyć na półmisek i przykryć folią. Odtłuścić tłuszcz z płynu do gotowania; wyrzucić liście laurowe. Jeśli sos jest zbyt cienki, doprowadzić do wrzenia i gotować, odkryte, około 10 minut, aby zagęścić.
Podawać żeberka, cebulę i sos z polentą rozmarynową.
[Wskazówka dotycząca CZYSZCZENIA: gdy blat kuchenki jest chłodny, wytrzyj wszelkie rozpryski oleju lub wycieki chusteczkami dezynfekującymi Clorox®*. Po zakończeniu przemyć ręce.]
Dla rozmarynu Polenta: doprowadzić wodę do wrzenia w dużym rondlu.
Połącz mąkę kukurydzianą, zimną wodę i sól w małej misce. Powoli dodawać mieszankę mąki kukurydzianej do wrzącej wody, stale mieszając. Gotować, stale mieszając, aż mieszanina powróci do wrzenia. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Gotować, odkryte, przez 10 minut lub aż mieszanina jest bardzo gęsta, często mieszając. Wymieszać z mlekiem, parmezanem i rozmarynem.
Mieszanka zgęstnieje po staniu.
Dodaj wodę w razie potrzeby, aby osiągnąć pożądaną konsystencję.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Żeberka wołowe bardzo dobrze komponują się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. The Wild & Wilder Ekshibicjonista Merlot z oceną 4.3 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot]()
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Ekshibicjonista jest pełen bogatych śliwek i damson owoców na nosie. Zastosowany dąb jest dyskretny na podniebieniu, w którym dominują bogate smaki czerwonych jagód, a jednocześnie prezentują subtelne, ziemiste niuanse. Wino jest eleganckie i jedwabiste z długim finiszem.