Wegetariańska Pad Thai

Wegetariańska Pad Thai
Wegetariańska Pad Thai jest bezmleczne i wegetariańskie danie główne. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.22 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 19g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 516 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Udaj się do sklepu i podnieś kiełki fasoli, makaron ryżowy płaski, tofu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać tofu można śledzić to danie główne z Sernik Z Tofu jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Wegetariańska Pad Thai z Zoodles, Pad Thai Zoodles, oraz Pad do squasha Spaghetti Thai z kurczakiem-Paleo.

Instrukcje

1
Makaron moczyć w dużej misce z ciepłą wodą, aż zmiękną, 25 do 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Dobrze osuszyć w durszlaku i przykryć zwilżonym ręcznikiem papierowym.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
DurszlakDurszlak
3
W międzyczasie przygotuj sos, mocząc miąższ tamaryndowca we wrzącej gorącej wodzie w małej misce, mieszając od czasu do czasu, aż zmięknie, około 5 minut. Zmusić mieszaninę przez sito do miski, odrzucając nasiona i włókna.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miąższ TamaryndowcaMiąższ Tamaryndowca
SOSSOS
NasionaNasiona
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Dodaj sos sojowy, brązowy cukier i Sriracha, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Sos SojowySos Sojowy
SrirachaSriracha
CukierCukier
5
Pokroić szalotki na 2-calowe kawałki. Połówki bladozielone i białe części wzdłuż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
6
Szalotki pokroić w poprzek na bardzo cienkie plasterki krajalnicą.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
7
Opłukać tofu, następnie pokroić w 1-calową kostkę i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
8
Rozgrzać olej w woku na średnim ogniu do gorąca, a następnie smażyć połowę szalotki na średnim ogniu, często mieszając, aż złoto-brązowy, 8 do 12 minut. Ostrożnie przecedzić mieszaninę przez sito o drobnych oczkach do żaroodpornej miski. Olej z szalotki rezerwować i rozłożyć smażone szalotki na ręcznikach papierowych. (Szalotki będą chrupiące, gdy ostygną.) Wytrzyj wok do czysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
SitoSito
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
9
Podgrzać olej z szalotki w woku na dużym ogniu do nagrzania. Smażyć tofu w 1 warstwie, delikatnie obracając od czasu do czasu, aż złoty, 5 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
10
Przenieść tofu do ręczników papierowych za pomocą łyżki szczelinowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
11
Wylać olej do smażenia i rezerwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
12
Jajka lekko ubić z 1/4 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
SólSól
13
Podgrzać 2 łyżki oleju szalotki w woku na dużym ogniu, aż się połyska.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
14
Dodać jajka i zawirować, aby pokryć stronę woka, a następnie gotować, mieszając delikatnie łopatką, aż do ugotowania. Podzielić na kawałki szpatułką i przenieść na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
15
Podgrzewaj wok na dużym ogniu, aż kropla wody wyparuje natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
16
Wlać 6 łyżek oleju szalotki, a następnie zawirować, aby pokryć stronę woka. Podsmażyć szalotki, czosnek i pozostałe niegotowane szalotki, aż zmiękną, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
SzalotkaSzalotka
CzosnekCzosnek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
17
Dodaj makaron i smaż na średnim ogniu (użyj 2 szpatułek, jeśli to konieczne) 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
18
Dodaj tofu, kiełki fasoli, i 1 1/2 filiżanki sosu i gotować na wolnym ogniu, obracając makaron nad wchłonąć SOS równomiernie, aż makaron są miękkie, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełki FasoliKiełki Fasoli
MakaronyMakarony
SOSSOS
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
19
W razie potrzeby wymieszać z dodatkowym sosem, następnie wymieszać jajka i przełożyć do dużego, płytkiego naczynia do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
JajkoJajko
20
Posypać pad Thai z orzeszkami ziemnymi i smażone szalotki i służyć z wapna kliny, gałązki kolendry, i Sriracha.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin WapiennyKlin Wapienny
KolendraKolendra
SzalotkaSzalotka
SrirachaSriracha
Orzeszki ZiemneOrzeszki Ziemne

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są doskonałym wyborem dla tajskich. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Quintan Essentia Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 35 dolarów za butelkę.
Quinta Essentia Chenin Blanc
Quinta Essentia Chenin Blanc
Głęboki żółty kolor sugeruje pełną dojrzałość i złożoność. Aromaty pieczonej gruszki, dojrzałego jabłka, nuty świeżych cytrusów i prażonych orzechów są obecne na złożonym i warstwowym nosie. Podniebienie jest bogato teksturowane odsłaniając ananasa, tropikalne owoce i Golden delicious apple. Wykończenie jest długie uzupełnione przez twardą kwasowość, która daje długość wina i ostrość.Połącz to wino z grillowanymi rybami i owocami morza w ogóle.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia7
Magazyn