Wegetariańska Pad Thai
Wegetariańska Pad Thai jest bezmleczne i wegetariańskie danie główne. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.22 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 19g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 516 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Udaj się do sklepu i podnieś kiełki fasoli, makaron ryżowy płaski, tofu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać tofu można śledzić to danie główne z Sernik Z Tofu jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Wegetariańska Pad Thai z Zoodles, Pad Thai Zoodles, oraz Pad do squasha Spaghetti Thai z kurczakiem-Paleo.
Instrukcje
Makaron moczyć w dużej misce z ciepłą wodą, aż zmiękną, 25 do 30 protokół.
Dobrze osuszyć w durszlaku i przykryć zwilżonym ręcznikiem papierowym.
W międzyczasie przygotuj sos, mocząc miąższ tamaryndowca we wrzącej gorącej wodzie w małej misce, mieszając od czasu do czasu, aż zmięknie, około 5 minut. Zmusić mieszaninę przez sito do miski, odrzucając nasiona i włókna.
Dodaj sos sojowy, brązowy cukier i Sriracha, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Pokroić szalotki na 2-calowe kawałki. Połówki bladozielone i białe części wzdłuż.
Szalotki pokroić w poprzek na bardzo cienkie plasterki krajalnicą.
Opłukać tofu, następnie pokroić w 1-calową kostkę i osuszyć.
Rozgrzać olej w woku na średnim ogniu do gorąca, a następnie smażyć połowę szalotki na średnim ogniu, często mieszając, aż złoto-brązowy, 8 do 12 minut. Ostrożnie przecedzić mieszaninę przez sito o drobnych oczkach do żaroodpornej miski. Olej z szalotki rezerwować i rozłożyć smażone szalotki na ręcznikach papierowych. (Szalotki będą chrupiące, gdy ostygną.) Wytrzyj wok do czysta.
Podgrzać olej z szalotki w woku na dużym ogniu do nagrzania. Smażyć tofu w 1 warstwie, delikatnie obracając od czasu do czasu, aż złoty, 5 do 8 minut.
Przenieść tofu do ręczników papierowych za pomocą łyżki szczelinowej.
Wylać olej do smażenia i rezerwy.
Jajka lekko ubić z 1/4 łyżeczki soli.
Podgrzać 2 łyżki oleju szalotki w woku na dużym ogniu, aż się połyska.
Dodać jajka i zawirować, aby pokryć stronę woka, a następnie gotować, mieszając delikatnie łopatką, aż do ugotowania. Podzielić na kawałki szpatułką i przenieść na talerz.
Podgrzewaj wok na dużym ogniu, aż kropla wody wyparuje natychmiast.
Wlać 6 łyżek oleju szalotki, a następnie zawirować, aby pokryć stronę woka. Podsmażyć szalotki, czosnek i pozostałe niegotowane szalotki, aż zmiękną, o 1 minutę.
Dodaj makaron i smaż na średnim ogniu (użyj 2 szpatułek, jeśli to konieczne) 3 minuty.
Dodaj tofu, kiełki fasoli, i 1 1/2 filiżanki sosu i gotować na wolnym ogniu, obracając makaron nad wchłonąć SOS równomiernie, aż makaron są miękkie, o 2 protokół.
W razie potrzeby wymieszać z dodatkowym sosem, następnie wymieszać jajka i przełożyć do dużego, płytkiego naczynia do serwowania.
Posypać pad Thai z orzeszkami ziemnymi i smażone szalotki i służyć z wapna kliny, gałązki kolendry, i Sriracha.