Wegetariańska Nasi Goreng (Smażony Ryż)
Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Wegetariańska Nasi Goreng (smażony ryż) może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 420 kalorii. Na 1,32 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz masło, kurkumę, brązowy cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to chińskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Nasi Goreng (Smażony Ryż), Jak gotować: Nasi goreng (indonezyjski / malajski smażony ryż), oraz Indonezyjskie Krewetki Smażony Ryż-Nasi Goreng {Secret Club} dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować ryż we wrzącej osolonej wodzie przez 12-15 minut, aż będzie miękki.
Odcedzić, spłukać i ponownie odcedzić.Wymieszaj pastę z tamaryndowca i odstaw na bok.
Ciepła 1 tbls.oleju na dużej patelni lub woku, dodać szalotki, i gotować przez 3-5 minut, aż zmiękną.
Dodać czosnek, imbir, curry w proszku, płatki pieprzu, i kurkuma i gotować delikatnie, mieszając, przez 1 minutę.
Dodać kapustę i gotować przez 3-5 minut.
Dodać pomidory i gotować przez 2-3 protokół.
Rozgrzać pozostały olej na patelni, dodać ryż i gotować delikatnie, aż lekko rumiane.Odstawić warzywa na patelnię.
Dodaj sos sojowy i cukier i ciepło delikatnie ogrzać przez.
Ubić 2 jajka z dużą ilością soli i pieprzu.Roztopić 2 łyżki masła na patelni omletowej lub małej patelni.
Dodać jajka na patelni i gotować, aż zestaw.Pozostawić do ostygnięcia.
Omlet zwinąć i pokroić w cienkie paski.