Wegańskie: Japoński gotowany Daikon z Bok Choy i Edamame

Wegańskie: Japoński gotowany Daikon z Bok Choy i Edamame
Wegańskie: Japoński gotowany Daikon z Bok Choy i Edamame może być tylko Japoński przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 203 kalorie, 7G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,07 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz mirin, sos sojowy, edamame i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Bułki na parze z gotowanym Daikon i Shiitake, marynowane kiełki fasoli, i pikantny majonez (Wegańskie), Bok Choy, Shiitake i kluski czosnkowe, oraz Czosnek imbir cukinia makaron miska z łososiem i Bok Choy.

Instrukcje

1
Obierz daikon i pokrój na grube pierścienie o grubości 1 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzodkiewka DaikonRzodkiewka Daikon
2
Połącz sake, mirin, soję, cukier, wodę i konbu (jeśli używasz) w średnim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Dodać plastry daikon. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zredukuj do nagiego gotowania na wolnym ogniu. Przykryć i gotować, obracając i obracając daikon okazjonalnie, aż daikon będzie całkowicie miękki i zabarwiony przez całą drogę, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzodkiewka DaikonRzodkiewka Daikon
4
Ostrożnie wyjąć daikon za pomocą metalowej szpatułki. Doprowadzić płyn na wolnym ogniu i dodać bok choy i edamame, gotować, aż bok choy jest po prostu zwiędły, ale nadal chrupiące i edamame są gotowane przez, ale nadal jasnozielony, o 2 protokół. Podziel bok choy i edamame na pojedyncze małe miseczki do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bok ChoyBok Choy
Mrożone Edamame (ze Strąków)Mrożone Edamame (ze Strąków)
Rzodkiewka DaikonRzodkiewka Daikon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Dodać pokrojony daikon. Top z szalotki i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Rzodkiewka DaikonRzodkiewka Daikon
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia8
Magazyn