Wegańskie: Japoński gotowany Daikon z Bok Choy i Edamame
Wegańskie: Japoński gotowany Daikon z Bok Choy i Edamame może być tylko Japoński przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 203 kalorie, 7G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,07 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz mirin, sos sojowy, edamame i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Bułki na parze z gotowanym Daikon i Shiitake, marynowane kiełki fasoli, i pikantny majonez (Wegańskie), Bok Choy, Shiitake i kluski czosnkowe, oraz Czosnek imbir cukinia makaron miska z łososiem i Bok Choy.
Instrukcje
Obierz daikon i pokrój na grube pierścienie o grubości 1 cala.
Połącz sake, mirin, soję, cukier, wodę i konbu (jeśli używasz) w średnim rondlu.
Dodać plastry daikon. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zredukuj do nagiego gotowania na wolnym ogniu. Przykryć i gotować, obracając i obracając daikon okazjonalnie, aż daikon będzie całkowicie miękki i zabarwiony przez całą drogę, około 1 godziny.
Ostrożnie wyjąć daikon za pomocą metalowej szpatułki. Doprowadzić płyn na wolnym ogniu i dodać bok choy i edamame, gotować, aż bok choy jest po prostu zwiędły, ale nadal chrupiące i edamame są gotowane przez, ale nadal jasnozielony, o 2 protokół. Podziel bok choy i edamame na pojedyncze małe miseczki do serwowania.
Dodać pokrojony daikon. Top z szalotki i służyć.