Wegański Mus Mocha
Wegańskie Mocha Mus może być tylko deser szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 135 kalorii, 1G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Na 93 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 6 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz zwykłe mleko kokosowe, brązowy cukier, shot espresso i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Wegański Mus Mocha, Mocha mus z pieprzem Syczuańskim (Mousse au Mokan et Poivre), oraz Mocha Mousse Pie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj skrobię kukurydzianą z mlekiem kokosowym, aby uzyskać gładką pastę. Stopniowo dodawać resztę mleka kokosowego i kawę, delikatnie podgrzewając mieszaninę, ciągle mieszając, aż zgęstnieje.
Dodać cukier i czekoladę w kawałkach i nadal mieszać, aż oba się stopią.
Zdjąć z ognia, lekko ostudzić, a następnie dodać brandy lub wino imbirowe.Łyżkę do poszczególnych kubków expresso lub małych szklanek, przykryć i włożyć do lodówki do chill.To podawać, delikatnie wlać łyżeczkę bezmlecznej "śmietany"na wierzch każdego musu i umieścić trzy ziarna kawy na środku.