Weekend Bolognese
Weekendowy Bolognese może być tylko sosem, którego szukasz. Ten przepis serwuje 5 i kosztuje 3,62 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 693 kalorii, 32G białka, oraz 28g tłuszczu. Ten przepis z Foodnetwork wymaga mielonej gałki muszkatołowej, mielonej polędwicy, liści bazylii i czosnku. 109 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 45 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia doskonały wynik spoonacular 84%. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Weekend Bolognese, Weekend Bolognese, oraz Weekend Turcja "Bolognese".
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Podgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek na dużej (12-calowej) patelni na średnim ogniu.
Dodaj mieloną polędwicę i gotuj, krusząc mięso drewnianą łyżką, przez 5 do 7 minut, aż mięso straci różowy kolor i zacznie brązowieć. Dodaj czosnek, oregano i płatki czerwonej papryki i gotuj jeszcze przez 1 minutę.
Wlej 1 szklankę wina na patelnię i wymieszaj, aby zeskrobać zrumienione kawałki.
Dodaj pomidory, koncentrat pomidorowy, 1 łyżkę soli i 1 1/2 łyżeczki pieprzu, mieszając, aż się połączą. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut.
W międzyczasie zagotuj duży garnek wody, dodaj łyżkę soli, odrobinę oleju i makaron i gotuj zgodnie ze wskazówkami na pudełku.
Podczas gdy makaron się gotuje, Zakończ SOS.
Dodaj gałkę muszkatołową, bazylię, śmietanę i pozostałe 1/4 szklanki wina do sosu i gotuj na wolnym ogniu przez 8 do 10 minut, od czasu do czasu mieszając, aż zgęstnieje. Gdy makaron się ugotuje, odcedź i wlej do dużej miski.
Dodaj sos i 1/2 szklanki parmezanu i dobrze wymieszaj.
Podawać na gorąco z parmezanem z boku.