Wasabi i zielona cebula puree ziemniaczane
Wasabi i puree z zielonej cebuli mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje 94 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 342 kalorie, 6G białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Udaj się do sklepu i odbierz Azjatycki olej sezamowy, pastę wasabi, ziemniaki finn i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 40%. Spróbuj Wasabi i zielona cebula puree ziemniaczane, Zielona Cebula Puree Ziemniaczane, oraz Puree ziemniaczane z maślanką, czarnym pieprzem i zieloną cebulą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ziemniaki zagotować w dużym garnku z wodą. Zmniejszyć ogień do średniej; gotować do miękkości, o 17 protokół.
W międzyczasie przynieś śmietanę, masło i pastę wasabi, aby gotować na wolnym ogniu w małym rondlu na średnim ogniu, mieszając, aż masło się rozpuści. Doprawić solą i pieprzem. Trzymaj ciepło.
Rozgrzać olej na małej patelni na średnim ogniu; dodać zieloną cebulę i smażyć, aż zwiędną, o 3 protokół. Odstawić. Za pomocą masher ziemniaków w tym samym dużym garnku lub ricer, mash ziemniaki. Wymieszać z gorącą śmietaną. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać z zieloną cebulą. DO AHEAD: może być wykonany 2 godziny wcześniej.
Odstawić w temperaturze pokojowej. Przewijanie w kuchence mikrofalowej, od czasu do czasu mieszając.
* Dostępne w sekcji Asian foods w niektórych supermarketach i na rynkach Japońskich w całym kraju.