Warzywne "klopsiki" mojej mamy z sosem Checca

Warzywne
Mojej mamy warzyw "klopsiki" z sosem Checca wymaga około 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 322 kalorie, 17g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 2,01 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 33 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Sprawdza się jako danie główne. Przynosi ci to Epikurious. Mieszanka pomidorów, białko jaja, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć białko jaj można śledzić to danie główne z Tort czarno-biały jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 92%, co jest doskonałe. Podobne przepisy to Warzywne klopsy Weroniki z sosem Checca, Spaghetti z sosem Checca, oraz Alla Checca.

Instrukcje

1
W robocie kuchennym, połączyć pomidory cherry, szalotki, czosnek, bazylia, olej, sól, i pieprz. Pulsuj pomidory, aż zostaną grubo posiekane, uważając, aby ich nie puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor WiśniowyPomidor Wiśniowy
Zielona CebulaZielona Cebula
PomidorPomidor
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
BazyliaBazylia
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
2
Przełożyć sos do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Rozgrzej piekarnik do 177°. Spryskaj patelnię bochenkową 10 x 4 1/2 cala sprayem do gotowania oleju roślinnego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny Gotowanie SprayOlej Roślinny Gotowanie Spray
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
PiekarnikPiekarnik
2
Tymczasem rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać 1 łyżkę oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
4
Dodaj cebulę, marchew, i seler i gotować do miękkości, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
SelerSeler
CebulaCebula
5
Przełożyć do dużej miski, aby lekko ostudzić. Zarezerwuj patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
W tej samej dużej patelni, gotować szpinak na średnim ogniu, aż szpinak zwiędnie, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Odcedzić i lekko ostudzić. Wycisnąć nadmiar płynu ze szpinaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
8
Szpinak przełożyć na deskę do krojenia i grubo posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
9
Dodaj do mieszanki cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
10
Dodaj soczewicę, brązowy ryż, 3/4 szklanki mozzarelli, kukurydza, bazylia, jajka, białko jaja, sól, pieprz, i 3/4 szklanki sosu do schłodzonej mieszaniny cebuli. Łyżka mieszaniny do przygotowanej patelni. Ułóż pokrojone pomidory w 2 rzędach na mieszaninie soczewicy, całkowicie pokrywając wierzch.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż BrązowyRyż Brązowy
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
Białka JajBiałka Jaj
PomidorPomidor
SoczewicaSoczewica
PieprzPieprz
BazyliaBazylia
CebulaCebula
SOSSOS
KukurydzaKukurydza
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Posypać pozostałą 1/4 szklanki mozzarelli i skropić pozostałą 1 łyżką oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
12
Piec, aż bochenek jest ogrzewany przez i topping topping i zaczyna brązowy, 30 do 35 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
13
Ostudzić przez 15 minut. Pokroić Bochenek (jeszcze na patelni) na 1-calowe plastry, ułożyć na talerzach i podawać z pozostałym sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
14
Giada ' s Feel Good Food
15
Przedruk z Giada ' s Feel Good Food Copyright © 2013 by GDL Foods Inc. Copyright © 2013 by Amy Neunsinger. Opublikowane przez Clarkson Potter, oddział Random House LLC. GIADA De LAURENTIIS jest nagrodzoną Emmy gwiazdą Food Network 's Everyday Italian, Giada at Home i Giada in Paradise; jurorką Food Network Star; korespondentką NBC' s Today show; oraz autorką sześciu bestsellerowych książek New York Times. Uczęszczała do szkoły gotowania Cordon Bleu w Paryżu i pracowała w restauracji Spago Wolfganga Pucka, zanim założyła własną firmę cateringową GDL Foods. Urodziła się w Rzymie, dorastała w Los Angeles, gdzie obecnie mieszka z mężem Toddem i ich córką Jade.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia41
Magazyn