Warzywa w żółtym Curry
Warzywa w żółtym Curry to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przystawka. Na 1,78 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 437 kalorii, 7G białka, oraz 33g tłuszczu każdy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Jeśli masz tajskiej bazylii, ziemniaki russet, cebula, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tajskie żółte Curry z warzywami, nerkowcami i Tofu, Curry Kokosowe Żółte, oraz Żółty Kurczak Curry dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu doprowadzić mleko kokosowe i pastę curry do wrzenia na średnim ogniu, stale mieszając, aż będzie gładka, około 1 minuty.
Dodaj ziemniaki, marchew, cebula, papryka, kukurydza, chile, gałązki bazylii, liść limonki, i sos rybny. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, pod przykryciem, przez 30 minut.
Zdjąć pokrywkę i nadal gotować na wolnym ogniu, aż warzywa będą miękkie, o 5 protokół. Wyrzucić liście limonki i gałązki bazylii.
Przełożyć do naczynia, udekorować posiekaną bazylią i podawać na parze z białym ryżem.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jedno wino, którego możesz spróbować to Jules Taylor Gruner Veltliner. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
![Jules Taylor Gruner Veltliner]()
Jules Taylor Gruner Veltliner
Tętniące życiem wino z cytryną i białymi brzoskwiniami z delikatną powłoką wanilii i mrowieniem białego pieprzu. Zapewnia przyjemny suchy kręgosłup, a jednocześnie jest warstwowy i kremowy z miękką kwasowością i orzechowymi niuansami. Jest jasny i świeży z wielkim bogactwem i fakturą z dzikiego fermentu i zapewnia szczególnie długie, harmonijne wykończenie.